Bröt måltorkan: ”Har varit tungt”

HOCKEY

NEW YORK. Andre Burakovsky gjorde sitt första mål på över en månad när Washington i natt vände 0-2-underläge mot Philadelphia till 5-3-seger.

– Det var på tiden. Det har gått rätt tungt för mig ett tag, men nu tycker jag det börjar kännas bättre, säger han till Sportbladet.

Washington började inget vidare i den första matchen sedan All Star-uppehållet och låg redan efter halv period under med 2-0.

– Det var lite segt. ”Breaket” satt liksom kvar i benen, säger Andre Burakovsky när vi talar med honom efteråt.

– Men vi kände ändå att vi skulle kunna vända, bara vi gnuggade på. De hade liksom redan utsatt oss för sin bästa hockey, vi visste det. 

Mycket riktigt. I mittperioden gick Caps både ikapp och om – och till slut vann de med 5-3.

– Jäkligt starkt ändå. Och skönt. Man vill alltid slå Flyers och och särskilt bra kändes det nu eftersom de vann mot oss på övertid bara för någon vecka sedan, fortsätter ”Burra”.

”Bara sätta dit den”

Som själv bidrog med sitt första mål sedan nittonde december. I ett powerplay smög han in framför kassen, fick en perfekt passning av danske Lars Eller och styrde in 3-2.

– Jag behövde inte göra så mycket, det var bara att sätta dit klubban, men det var på tiden att jag fick in en puck, säger den 22-årige skåningen.

”Självförtroendet på väg tillbaka”

– Det har gått rätt tungt för mig ett tag. Det tog längre tid att komma tillbaka från en skada än jag hade trott och sen var jag ju petad vissa matcher och nedflyttad i fjärdekedjan i andra. Men nu får jag spela med ”Nicke” (Bäckström) och TJ Oshie och allt börjar kännas bättre. Just ikväll var jag inte vän med pucken, men självförtroendet är på väg tillbaka.

Även Christian Djoos stänkte sånär in ett mål mot Flyers, men pucken touchade Devante Smith-Pelley innan den letade sig in i kassen.

– Djoos gör det ändå otroligt bra, berömmer ”Burra”.

– Han är absolut en av våra vassaste backar när det kommer till att kunna  hålla i pucken och hitta öppnande passningar. 

▪▪▪

Toronto Maple Leafs hade något oväntat lekstuga med New York Islanders hemma i Air Canada Centre och vann med rungande 5-0.

Båda rookisarna Travis Dermott och Justin Holl gjorde sina första mål i NHL – och William Nylander stod för en assist.

– Skoj för kidsen. Man gör bara sitt första NHL-mål en gång, konstaterar coachen Mike Babcock.

▪▪▪

Mellan Detroit och San Jose stod det 1-1 efter tre halvsömniga perioder. Sedan van Red Wings på straffar – efter mål av bland andra Gustav Nyquist.

1 av 4 | Foto: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM