”Jag tänkte att det kommer försvinna”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Lundqvist om stämpeln som förföljt honom i tio år: Sjukt hur det hände

1 av 4

2005 blev Henrik Lundqvist ”King Henrik” med hela New York.

Tio år senare undrar 33-åringen fortfarande vad det egentligen var som hände.

–  Jag skrattade och tänkte att det kommer försvinna men det blev något som hängde med, säger Lundqvist.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Henrik Lundqvist är i Göteborg i väntan på den nya NHL-säsongen. Där träffade 33-åringen representanter för Sheffield Steelers inför britternas möte med Frölunda i CHL och bjöd mycket generöst på över tio minuters intervju.

”Mer igenkänd här”

Bland annat dök då ett smeknamn som förföljt svensken i över tio år upp. ”King Henrik”.

– Det är sjukt hur det hände. Jag har varit där i tio år och redan första året började tidningarna skriva ”King Henrik”. Jag skrattade och tänkte att det kommer försvinna men det blev något som hängde med. Det kunde varit värre. Jag kan hantera det, säger Lundqvist.

Trots uppmärksamheten och smeknamnet menar Lundqvist att han kan leva ett mer anonymt liv i USA än i Sverige.

– Jag är mer igenkänd här (i Sverige). I New York är det lättare att smälta in. Det är så mycket annat som pågår. Andra sporter. Det är lättare för mig att leva ett normalt liv där. Här blir jag mer igenkänd när jag går på restauranger och så men det är fortfarande på en bra nivå.

”Det var väldigt speciellt”

Lundqvist har tveklöst växt ut till en idol för många hockeyfans, både i Sverige och USA. För 33-åringen själv fanns det också en speciell förebild som han dessutom fick chansen att spela emot.

– När jag var 15-16 år såg jag mycket NHL. Patrick Roy och Dominik Hasek var två jag beundrade. Det var väldigt speciellt för mig när jag flyttade till New York och fick chansen att spela mot Dominik Hasek. Det var en speciell match för mig.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Publicerad: