SHL-veteran slutar: "Det känns jobbigt"

HOCKEY

Karriären över efter 500 SHL-matcher för Frölunda

Han har funderat och funderat.

Nu har Christian Bäckman fattat ett beslut. Han lägger av med ishockeyn.

– Klart det känns jobbigt att lämna. Ishockeyn har varit allt för mig under hela mitt liv, säger Bäckman till Alingsås Tidning.

I mitten av april fick Christian Bäckman, 35, beskedet att han inte fick något nytt kontrakt med Frölunda.

Sedan dess har han funderat och funderat för att nu kommit fram till beslutet om att lägga klubban på hyllan.

– Klart det känns jobbigt att lämna. Ishockeyn har varit allt för mig under hela mitt liv. Samtidigt är jag stolt över allting jag fått vara med om. Att jag fått skrinna in inför ett fullsatt Scandinavium, vunnit viktiga matcher. Men jag vet inte om det går att ersätta den kicken nu. Den är så speciell. Det är klart det känns konstigt att inte riktigt veta vad som väntar nu i höst, säger Bäckman till Alingsås Tidning.

"Obehaglig grej att gå igenom"

Bäckman har Alingsås som moderklubb, men är starkt förknippad med Frölunda där det blev runt 500 SHL-matcher innan nu karriären är över. Det blev även drygt 300 NHL-matcher med Columbus Blues Jackets, St Louis Blues och New York Rangers för den 35-årige backen som det senaste året drogs med en hjärnskakning.

– Jag känner mig återställd. Men det är klart att det där var en grej som var obehaglig att gå igenom. Jag själv var aldrig rädd för att spela igen, men jag funderade på hur det påverkade mig. Det är så svårt när det gäller hjärnskakningar. Allt är så individuellt. Ingen vet hur många smällar som krävs för att det ska gå riktigt illa. Klart det är skönt att jag inte känner av några symptom nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM