AIK:s mardröm fortsätter

avJimmie Larsson

Föll hemma mot Timrå – är fortsatt jumbo

AIK:s mardröm fortsätter i hockeyallsvenskan.

Hemma mot Timrå kom femte raka nederlaget när gästerna vann med 3–2.

– Vi vill så jäkla gärna ha den där trepoängaren, säger Christian Sandberg.

Gnaget ligger sist i tabellen.

Tränaren ligger på sjukhus efter en olycka med gräsklipparen – och AIK har fått en bedrövlig start på den hockeyallsvenska säsongen.

Gnaget var jumbo i tabellen redan före lördagens bottenmöte med Timrå.

Och inte ens en debut från nyligen värvade målvakten Christian Engstrand kunde rädda Gnaget undan en ny förlust inför 2 502 åskådare på Hovet.

Engstrand, som skrivit ett kontrakt med AIK i en månad, bytte ut sig själv 12.25 in i den andra perioden då han fick krampkänningar.

– Det var väldigt varmt härinne och jag hade inte spelat på ett tag. Till slut gick det inte riktigt och då är det bättre att kliva av. Det var tråkigt och synd, men kändes bra innan i alla fall, säger Engstrand.

I samband med bytet stod det 1–1 i matchen – men det skulle bli värre för AIK. Gnaget tog visserligen ledningen med 2–1 när Christian Sandberg gjorde sitt andra mål för kvällen. Men bara 38 sekunder efter målet kvitterade John Westin till 2–2.

Kalldusch

Och i den tredje perioden kom en rejäl kalldusch för AIK. Anton Wedin spelades fram i slottet och tryckte iväg ett handledsskott utan chans för inbytte Alexander Hamberg.

AIK gick på vild kvitteringsjakt efter målet. Laget tog ut målvakten med mer än tre minuter kvar men fick aldrig in pucken trots flera vassa chanser och ett läge i powerplay.

Gnaget förlorade därmed för femte gången i rad och är fast förankrat på den allsvenska jumboplatsen. Laget har dessutom spelat en match mer än Västerås och Björklöven närmast ovanför i tabellen.

– Det är många matcher kvar och vi kan inte lägga oss ner och dö. Det är en tung start, och jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Christian Sandberg.

Men AIK-forwarden håller inte med om att laget är i kris.

– Jag sätter ingen krisstämpel. Varför skulle jag göra det?

Ni har förlorat fem raka matcher...

– Ja, men vi kommer ju att vinna.

Sandberg gjorde åtminstone sitt och tryckte in två fullträffar.

– Jag var på rätt plats i dag. Två mål är roligt men jag hade bytt målen mot en trepoängare alla dagar i veckan. Det räckte inte till vinst och då är det inte mycket att glädjas över.

Timrå tog sin andra trepoängare för säsongen och avancerar till åttonde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM