”SHL ett uppköp”

HOCKEY

AHL-mästare – nu ska Cristopher Nihlstorp lyfta guldsatsande Växjö med sin vinnarvana

Foto: PIC-AGENCY
Får fyra plus i Sportbladets rankning Tre titlar på två år. I gårdagens träningsmatch blev det dock förlust för Christopher Nihlstorp.

VÄXJÖ. Växjö Lakers går för SM-guldet.

Och de har värvat en målvakt som vet vad som krävs för att vinna mästerskap.

– En jättestor erfarenhet och jag vill tro att det betyder mycket, säger Cristopher Nihlstorp.

Han fick en tung start i sin första match med sin nya klubb. Allsvenska Malmö vann med 3–2 i Vida Arena.

Sin egen insats betyg- satte Cristopher Nihlstorp så här:

– Den var okej, men det är mycket som kan bli bättre.

Men det är inte i höstens träningsfajter som 30-åringen ska vara som bäst.

Två titlar på tre år

För tre år sedan vann Cristopher Nihlstorp SM-guld med Färjestad. I somras var han med och vann AHL-slutspelet, Calder Cup med sitt Texas Stars.

Tre tunga titlar på två år. När hårdsatsande Växjö valde att värva ny målvakt till den här säsongen föll valet på den långe skåningen.

Nu hoppas både Nihlstorp och Växjö att hans erfarenhet ska bli viktig i Växjös jakt på att lyfta Le Mat-pokalen till våren.

– Det vill jag tro i alla fall. När det verkligen står och väger och matcher betyder väldigt mycket kan det vara bra att ha varit med om det förut, att veta hur man ska tackla med- och motgångar.

Tog ingen NHL-plats

Hur mycket betyder det att varit med och vunnit tidigare?

– En jättestor erfarenhet. Det är ändå därför man spelar, för att vinna. Att få äran att vara med om det två gånger är otroligt roligt. Vi har ett väldigt bra lag i Växjö, och vi ska jobba väldigt hårt. Sedan får vi se hur långt vi kan ta oss.

Efter SM-guldet med Färjestad valde Nihlstorp att skriva under ett NHL-kontrakt med Dallas Stars. Men lyckades under två säsonger inte slå sig in i NHL.

– Jag var nära, men det är inte tillräckligt. Och efter två år i AHL känns det lite som jag har gjort det. Jag ser SHL som ett uppköp jämfört med spel i AHL, säger Nihlstorp.

ARTIKELN HANDLAR OM