NHL

Klart: Så spelas NHL säsongen 2014/15

Av: 

Hampus Hagman

Jonathan Quick och de andra i LA Kings tar emot San Jose Sharks i premiären 9 oktober.
Jonathan Quick och de andra i LA Kings tar emot San Jose Sharks i premiären 9 oktober.

HOCKEY

En plågsam premiär för San Jose Sharks, lördagar med 15 matcher, och Winter Classic mellan Washington och Chicago. Det är några av läckerbitarna som vi kan konstatera efter att NHL släppt det fullständiga spelschemat för säsongen 2014/15.

Här väntas Winter Classic spelas 1 januari 2015.

Bara lite mer än en vecka har gått sedan Stanley Cup-röken lagt sig i Staples Center men redan nu kan NHL-fansen skriva ner datumet då deras nattsömn återigen kommer rubbas. Natten mot torsdagen 9 oktober brakar nästa säsong igång med fyra matcher.

I går offentliggjorde ligan hela spelschemat och här är ett axplock av godbitar från kommande säsong:

Säsongen kommer förmodligen börja lite smärtsamt för San Jose Sharks som ju bekant gjorde ett historiskt fiasko när de tappade en 3–0-ledning i matcher mot Los Angeles Kings i första slutspelsrundan. Och ligan verkar tycka om att sparka på någon som ligger ner, för det blir nämligen Sharks som tvingas se på när Kings hissar sin svart-silvriga mästarbaner i Staples Center och hyllas för andra gången på tre säsonger.

Winnipeg blir samma kväll först ut med att möta ligans nya namn, Arizona Coyotes, som Phoenix döps om till officiellt 27 juni.

En annan höjdpunkt är också att samtliga 15 lag kommer vara i farten två lördagar under säsongen. Den första redan 11 oktober och sen avslutas säsongen med 30 matcher den 11 april.

Säsongens Winter Classic kommer att spelas i Washington, mellan just Capitals och Chicago Blackhawks den 1 januari. Matchen förväntas gå på basebollarenan Nationals Park och föranledas av HBO:s hyllade och årliga dokumentärserie 24/7 Road to Winter Classic.

För första gången någonsin kommer Nashville Predators spela utan Barry Trotz i båset, där han stod i 15 år. Trotz som är ny tränare för Washington kommer på återbesök till Bridgestone Arena med sitt nya lag 16 januari.

Andra tränare som får hälsa på hos sitt gamla lag är Gerard Gallant som möter sitt gamla Montreal när de kommer på besök till Florida 30 december. Carolinas Bill Peters möter sitt gamla Detroit när de kommer på besök 7 december.

Se hela spelschemat på NHL:s hemsida här!

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL