Familjetragedi skakar Asplöven

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN OCH ASPLÖVENS HEMSIDA

Hockeyklubben Asplöven har sorg.

J20-spelaren Jozef Viszkocsil har förlorat fem familjemedlemmar i en bilolycka, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi är djupt bedrövade över nyheten om tragedin i Jozefs familj, säger tränaren och sportchefen Per Kenttä i ett uttalande.

Allsvenska ishockeyklubben Asplöven skakas av en tragedi. Under lördagen drabbades klubbens slovakiske forward Jozef Viszkocsil av ofattbar privat tragedi när hans mamma och fyra systrar omkom i en bilolycka.

I ett uttalande på klubbens hemsida skickar nu klubben stöd till Jozef och hans pappa.

Hedras med tyst minut

– Vi är djupt bedrövade över nyheten om tragedin i Jozefs familj. Våra tankar är med Jozef och hans pappa under dessa svåra tider och vi kommer att hedra minnet av Jozefs familj med en tyst minut innan matchen mot Malmö på fredag, säger Per Kenttä i ett uttalande.

Den 19-årige slovakiske forwarden flyttade till Sverige för två år sen och har innan sin tid i Asplöven hunnit med att spela hockey i både Arboga och Karlskoga.

Krishjälp kommer nu erbjudas till spelare i laget.

Det är viktigt att vi tar hand om pojkarna i denna svåra stund. Vi kommer ge spelarna och Jozef vårt fulla stöd och även erbjuda extern hjälp via kurator och präst. Jozef är hemma i Slovakien nu och vi får se när han kommer tillbaka. Han får ta den tid han behöver. Han har full backning/stöttning av oss” skriver Per Kenttä i ett sms till Sportbladet.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN