Skellefteå AIK

Här skämmer han ut sig efter derbyt

Av: 

Max Wiik

Samuel Abrahamsson

HOCKEY

Vann dramatisk match med 5-4 mot SAIK

Luleå/Stockholm. Luleå vann ett hetsigt derby efter mål med 21 sekunder kvar. Då rann det över för Skellefteås Daniel Widing som gjorde en onanigest mot Luleåspelarna.

– De hånar oss efter en vinst och då gör jag en gest tillbaka, säger han till Sportbladet efter matchen.

Det var tufft, grinigt och jämt precis som vanligt när Luleå i kväll vann med 5-4 hemma mot Skellefteå efter ett sent avgörande av Johan Harju.

Det rann dessutom över för flera spelare och ett stort slagsmål utbröt efter slutsignalen.

En som hade extra svårt att ta förlusten var Skellefteås Daniel Widing som gjorde en onanigest mot Luleåspelarna när han skulle lämna isen.

– De hånar oss efter en vinst och då gör jag en gest tillbaka. Sen är det inget mer med det. De gör en grej mot mig, jag gör en grej mot dem och sedan åker vi av. Det går jättesnabbt. Det är samma sak som om man trashtalkar på isen.

Innehöll allt

Om vi går till matchen så började Skellefteå den bäst när Janne Pesonen iskallt satte dit 1-0 på straff. Luleå skulle sedan komma tillbaka och både kvittera och ta ledningen när de i början av den tredje perioden gick upp till 3-1 genom Johan Harju.

Men man ska aldrig räkna ut Skellefteå som lyckades kvittera till 3-3.

Då steg Cam Abbot fram för Luleå prickade in 4-3.

Avgjort? Inte direkt.

Skellefteå lyckades kvittera igen genom Axel Holmström med två minuter kvar. Men det blev ingen förlängning, med 21 sekunder kvar av matchen avgjorde Johan Harju med ett riktigt fint mål och derbysegern till Luleå alltså.

– Det innehöll allt i kväll, publiken är väl nöjda. Jag fick något bra pass och i dag studsade det rätt så det var jävligt skönt. Det blir som en helt annan match, alla bryr sig så jävla mycket och det här kan vi leva på ett tag nu, säger matchhjälten till C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Skellefteå AIK

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK