Veteranen Nylander spelar ett år till

Foto: BILDBYRÅN
Michael Nylander.
HOCKEY

Michael Nylander kör vidare.

Enligt Expressen har 41-åringen bestämt sig för att spela ett år till – gärna i AIK.

– Ja, det är klart. Hockey är roligt, säger han.

Nylander, som avslutade förra säsongen i AIK, har tränat med klubben i två veckor. I samband med helgens cupspel i Kallinge meddelade han att han bestämt sig för att spela vidare ett år till.

– Ja, det är klart. Hockey är roligt. Sedan var det här första matchen och det är alltid lite rostigt men det känns relativt bra ändå. Det gäller att få några matcher i benen innan serien börjar, säger Nylander till Expressen.

Expressen: Blir det AIK?

– Ja, det hoppas jag. Det är riktigt skoj här även efter en tuff kvalserie och period. Vi tog steget ner och nu måste vi ta steget upp igen.

Enligt sportchefen Daniel Rudslätt är affären inte klar ännu.

Föll mot Redhawks

I dag spelade AIK match i cupen Jersey53, motståndaren var framtida seriekonkurrenten i hockeyallsvenskan: Malmö Redhawks. Skåningarna vann med 4-2 efter bland annat två mål av Tony Romano.

– Det var ett tag sedan vi spelade match och när det nu var dags igen så blev det ett högt tempo och ett intensivt spel direkt. Vi hade inte riktigt det i oss under den första perioden, som ändå var okej med tanke på förutsättningarna, säger Malmö-tränaren Mats Lusth till klubbens hemsida.

Frölunda träningsspelade också under lördagen. SHL-laget körde över norska Vålerengen med 5-1 efter bland annat två mål av Mattias Janmark, hämtad från AIK.