Leksand

Planen: Han ska ta över Leksand

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Sjur Robert Nilsen är tillbaka och får en huvudroll nästa säsong

Sjur Robert Nilsen, 47, återvänder till Leksand.

Och enligt Sportbladets uppgifter är planen att han ska vara med som huvudansvarig de två kommande säsongerna:

– Jag har en plan och den planen ska jag sätta till verket senare, säger sportchefen Tore Jobs.

I dag gick Leksand ut med att Sjur Robert Nilsen förstärker tränarstaben under resterande del av säsongen.

– Vi har jobbat hårt under en lång tid och är glada att vi har vunnit den här dragkampen. Det var i alla fall två andra SHL-klubbar som var intresserade av Sjur Robert. Jag vet att han har träffat Modo och Färjestad, säger Jobs till Sportbladet.

I pressmedeladet skriver klubben att Nilsen även har option på ytterligare två år.

Men enligt Tore Jobs är det redan klart att norrmannen blir kvar i Leksand i ytterligare två år.

– Det blir så. Det är jag övertygad om. Men vi gjorde klart det här i lördagskväll och då satt vi inte och förhandlade några detaljer. Men när han säger upp sig från ett fast jobb måste han givetvis ha några garantier.

Ska vara med Norge under VM

Sjur Robert Nilsen har varit anställd av Norges Ishockeyförbundet men har nu valt att säga upp sig från och med nästa säsong. Sista uppdraget blir VM i Tjeckien, där han ska vara assisterande förbundskapten bredvid Roy Johansen. Nilsen ska ansluta till den norska VM-truppen när Leksands säsong är över.

Men från och med nästa säsong ska han på heltid jobba för Leksand. Och enligt Sportbladets uppgifter är planen att Sjur Robert Nilsen ska vara med som huvudansvarig, om Leksand fortfarande spelar i SHL. Han ska få stort ansvar  för träning och taktik, och kompletteras med en matchcoach. Uppgifter som Tore Jobs säger så här om: 

– Det tar vi senare. Jag har en plan och den planen ska jag sätta till verket senare, men nu är det åtta ”slutspelsmatcher” kvar av serien. Vi fokuserar på de åtta matcherna som återstår och glömmer allt annat.

Att Nilsen nu återvänder till Leksand innebär att klubben har fyra tränare: Nilsen, Andreas Appelgren, Johan Rosén och Mats Bäcklin. Dessutom finns målvaktstränaren Jonas Levén på läktaren under matcher.

Bra tre coacher i båset

– Jag har ett möte med tränarna klockan 15 i dag och då ska jag informera hur rollerna blir, säger Tore Jobs.

Men enligt Jobs ska det bara vara tre tränare i båset. Enligt vad Sportbladet erfar blir Mats Bäcklin kvar i klubben men får nya arbetsuppgifter:

– Det blir tre coacher i båset, så mycket kan jag säga. Det blir inte mer än tre.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksand

SHL Svenska hockeyligan

Leksands IF