"Det är klart att jag var väldigt ångerfull"

HOCKEY

Efter överfallet – i kväll är Lilja tillbaka på isen igen

Ett överfall och en sex matcher lång avstängning senare är Jakob Lilja tillbaka på isen i kväll när Rögle möter Västerås i kvalet till SHL.
– Det blev ju en enorm grej och det är klart att jag var väldigt ångerfull, säger han.

Foto: Jakob Lilja.

Det var i det första mötet med Malmö som Jakob Liljas tilltänkta slutspelsserie med Rögle i stället förvandlades till en enda lång avstängning. Crosscheckingen i nacken på Malmös Jens Olsson slutade i en tio matchers lång avstängning varav fyra omförvandlades till böter.

Tunga dagar för en 21-åring som dessutom fick chefsåklagare Ola Sjöstrand vid Malmö åklagarkammare att öppna ett ärende.

– Det blev ju en enorm grej och det är klart att jag var väldigt ångerfull. Men att gå runt och grubbla gör det bara värre, så jag försökte att släppa det, säger Lilja till Helsingbords Dagblad.

Petas från Connollykedjan

Straffet är dock sonat nu och i kväll kan  Rögleforwarden göra comeback igen när Rögle ställs mot Västerås i direktkvalet till SHL.

Lilja ser dock ut att tappa sin plats i kedjan med Jack Connolly och Jordan Smotherman till Peter Leblanc. I stället får han spela med Taylor Matson och André Deveaux.

– Det här ska bli så kul, jag har längtat efter att få byta om och spela match igen. Det är säsongens roligaste matcher nu, det har varit väldigt frustrerande att sitta vid sidan om, säger Lilja.

Och på frågan om hur han ska undvika att situationen ska kunna upprepas har Lilja tänkt. Och tänkt. Och hittat ett svar.

– Jag tror att jag har lärt mig mycket. Det gäller att tänka till en gång extra på isen.

För de mörka rubrikerna och ångesten vill Jakob Lilja inte uppleva igen.

■ ■ ■

Se tacklingen här!

ARTIKELN HANDLAR OM