Johnsson lämnar Modo efter säsongen

HOCKEY

”Har inga bekymmer med det”

Foto: Per-Erik ”Perra” Johnsson.

Han är på väg att rädda kvar Modo i SHL.

Men någon fortsättning i klubben blir det inte för tränaren Per-Erik Johnsson, 56.

– Båda parter har pratat om att de är de här fyra månaderna som gäller och jag har inga bekymmer med det, säger Johnsson.

Modo har skaffat sig 2–0 i matcher mot Vita Hästen och behöver bara två segrar till för att säkra SHL-spel även kommande säsong.

Per-Erik Johnsson tog, i början av januari, över efter sparkade Anders Forsberg. Nu är han på väg att rädda kvar den anrika klubben i högsta serien.

Modo har redan kommit en bra bit i arbetet med nästa säsong och där är tränarfrågan högprioriterad.

I en intervju med allehanda.se säger general manager Per Svartvadet att klubben i ”i princip har klart med ny tränare”.

Men det lär inte vara Johnsson:

– Nej, jag har inte inte fått någon konkret förfrågan om att vara kvar. Vilken väg de har gått är inget som bekymrar mig och vi har inte haft några hemligheter för varandra. Det viktigast för Modo är att få in någon som är här över tid, det har varit lite rörigt under några år.

Åtta tränare på sju år

Ja, Modo har avverkat åtta huvudtränare på sju år och nu blir det på nytt en förändring på tränarsidan. Men att först rädda kvar klubben i SHL och sedan tvingas lämna tycker inte Per-Erik Johnsson är något dramatiskt:

– Nej, det är inga problem så mellan oss, jag har deklarerat att det är de här fyra månaderna som gäller. Det är vad båda parter har pratat om hela tiden och jag har inga bekymmer med det. Där vi är just nu är så viktigt och jag har inga tankar på något annat än att fullfölja det här på bästa sätt.

”Hockeylivet är roligt”

Däremot har Johnsson inget emot att fortsätta som tränare på elitnivå. Suget finns fortfarande kvar:

– Det känns roligt och annars hade jag inte åkt hit (till Örnsköldsvik) heller. Klart jag tycker hockeylivet är roligt. Sedan var jag medveten när jag åkte hit att det inte skulle bli några solskensdagar direkt, utan ett väldigt hårt jobb och det är definitivt inte klart än.

Men du har fått mersmak att fortsätta som tränare?

– Ja, visst har jag det.

Per Svartvadet säger så här om framtiden:

– Det som var bestämt med ”Perra” var de här fyra månaderna till att börja med, och det kvarstår. Vi har en löpande dialog hela tiden. Däremot kommer vi inte göra klart med någon tränare förrän vi spelat klart säsongen.