Modo-tränaren såg rött på träningen

HOCKEY

Skällde ut ofokuserade spelare

I morgon är det dags för match två mot Vita Hästen. Men Modos tränare Per-Erik ”Perra” Johnsson var inte nöjd med hur spelarna agerade på dagens träning.

– Om ni inte har hjärtat för detta så kan ni säga det nu så kommer ni att stanna hemma, skrek han på träningen.

I måndags inleddes Modos kamp om en fortsatt SHL-plats nästa säsong. Laget gick segrande ur matchen och i morgon väntar match nummer två mot Vita Hästen.

Men tränaren Perra Johnsson var inte nöjd med det spelarna visade upp under inledningen av den sista träningen innan avfärd mot Norrköping. Han såg ett Modo som var lojt, ofokuserat och spelade med lågt tempo. Något som fick honom att se rött.

”Förstår ni inte hur viktigt det här är”

Motiveringen till utskällningen var att det man gör på träning gör man på match, sa Perra till tidningen Allehanda.

– Om ni inte har hjärtat för detta så kan ni säga det nu så kommer ni att stanna hemma. Förstår ni inte hur viktigt det här är för staden och alla som bor här? skrek tränaren på engelska.

Efter träningen packade spelarna väskorna inför resan till Norrköping och lagkaptenen Jonas Ahnelöv kände att utskällningen var viktig.

– Han tyckte inte att vi hade tempot eller var koncentrerade, vilket jag håller med om. När han sa till så skärpte vi till oss. Det är match snart och vi måste rycka upp oss och vara förberedda. Jag tyckte det var bra att han väckte oss, säger Ahnelöv.