William Nylander

Nylander med första NHL-målet för säsongen

avJacob Larsson

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Mot Minnesota satte William Nylander säsongens första balja i NHL.

Men målet hjälpte inte – Toronto föll med uddamålet i en svängig match.

Den som kan sin NHL-hockey vet att William Nylanders säsong har varit allt annat än en dans på rosor så långt.

Stjärnsvensken hamnade i kontraktstvist med Toronto och det dröjde en bra bit in på säsongen innan parterna kom överens. Under tiden höll Nylander bland annat igång på egen hand i en ishall på Lidingö.

Trög start

Väl på plats på andra sidan Atlanten har det tagit tid för 22-åringen att växla upp.

Inför kvällens match mot Minnesota hade Nylander svarat för två assist på elva matcher – ett föga smickrande facit som gjort att 22-åringen fått ta emot kritik för sina insatser.

– Känslan är att jag närmar mig formen. Jag vill bli bättre. Just nu är jag inte nöjd, men jag jobbar hårt för att bli bättre och det känns som att jag närmar mig, sa han häromdagen till lokaltidningen The Star.

Firade med känd målgest

Och till slut kom så svenskens första mål för den här säsongen. Nylander fick pucken bakom offensiv målbur, tog några rappa skär runt målet och snärtade upp pucken i nättaket.

Målet betydde ledning, 3–2, för Toronto och Nylander firande med att ”kasta apan från ryggen”, ett engelskt uttryck som betyder att bördan släpper från axlarna.

Räckte inte till några poäng

Hans lag fick dock inte behålla ledningen särskilt länge. Kort efter målet kvitterade bortalaget till 3–3 och i den tredje perioden satte Zach Parise segermålet efter Toronto-slarv i egen zon.

En tung forcering hjälpte inte – Devan Dubnyk i Minnesotas mål lyckades hålla tätt och Nylanders mål räckte inte till några poäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM