NHL

Utbuad av fansen: ”Tråkigt att höra”

Knäckt av svenskens hattrick: ”Aldrig hänt förut”

avAndreas Käck

Jake Gardiner, 28, har det inte lätt just nu.

Efter fiaskot mot Colorado – där Carl Söderberg gjorde hattrick – blev han utbuad av sina egna fans.

– Det har aldrig hänt förut. Det är så klart tråkigt att höra, säger Toronto-backen.

Nattens match mellan topplagen Toronto Maple Leafs och Colorado Avalanche förvandlades till ”Carl Söderberg show”. Den svenske 33-åringen stod för NHL-karriärens första hattrick och ledde sitt ”Avs” till en imponerande 6-3-seger.

Efteråt hamnade dock en annan spelare i fokus.

Nämligen Toronto Maple Leafs-backen Jake Gardiner.

”Måste bli bättre”

28-åringen stod för ett ödesdigert misstag när han, i power play, vid ställningen 2-2, tappade pucken till just Söderberg och sedan gick bort sig helt i backcheckingen.

Då valde stora delar av den kräsna publiken i Scotiabank Arena att vädra missnöje genom att helt sonika bua ut sin egen spelare.

– Det har aldrig hänt förut. Det är så klart tråkigt att höra. Misstag är sånt som händer i matcherna, men visst – fansen är passionerade och vill att vi ska vinna så...

– Men jag spelade inte tillräckligt bra. Jag måste bli bättre, säger Gardiner till TSN.

Foto: Cole Burston / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Jake Gardiner.

”Blir besviken”

Efteråt stöttades han av sina lagkamrater.

– Jag hörde inte buropen, jag är så inne i min bubbla, men det jag kan säga är att Jake är en kille som gör allt för det här laget. Tyvärr får han aldrig den uppskattning han förtjänar. Han gör många bra saker för oss, både på och utanför isen. Att han blir utbuad gör mig besviken, säger Mitch Marner.

Backkollegan Morgan Rielly fyller i:

– Jake har varit en viktig spelare för den här klubben i åtta års tid. Han kommer till jobbet och kämpar stenhårt varje dag. Han är en av de mest populära i omklädningsrummet. Visst, han gjorde ett misstag, men det var många av oss som gjorde misstag där ute i kväll. Det är sånt som händer, säger Rielly.

Jake Gardiner har gjort 24 poäng (2+22) på 45 matcher den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM