Svensken frälste stora succélaget

Nashville slog Dallas – sviten intakt

HOCKEY

BUFFALO/STOCKHOLM. Nashville stod för en urstark vändning mot Dallas.

Stor hjälte? Mattias Ekholm.

– Jäkligt skönt att kunna sätta den avgörande pucken, inget snack om den saken, säger den svenske backbjässen till Sportbladet efter att ha avgjort dramat i förlängning.

Nashville Predators verkar inte kunna förlora på bortaplan.

Dallas Stars kunde inte ens – trots 3-1-ledning inför den sista perioden – bryta den gulklädda maskinens svit på sju raka bortasegrar.

Den förlängdes i stället till åtta – efter en urstark vändning i tredje perioden där den schweiziske backen Roman Josi med 43 sekunder kvar att spela såg till att ta matchen till förlängning.

Väl där klev en svensk fram och avgjorde.

Filip Forsberg? Nää.

Viktor Arvidsson? Inte det heller.

”Tog oss samman”

2,27 in i övertiden var det i stället den 28-årige backbjässen Mattias Ekholm som – direkt efter att ha kommit ut ur utvisningsbåset – klev fram och avgjorde.

– Jag tyckte jag åkte på en väldigt svag utvisning, (Jason) Spezza föll lätt där, domaren borde inte köpt det. Så jag var frustrerad när jag satt där i båset och lite revanschlysten när jag kom ut på isen igen. Därför kändes det jäkligt skönt att kunna sätta den avgörande pucken, inget snack om den saken, säger Ekholm när Sportbladet når honom efter matchen.

Öser in poäng

Det var hans tredje mål för säsongen och elfte poäng totalt. På 16 spelade matcher ger det ett snitt på 0,69 poäng per match och lyckas Ekholm hålla den takten når han upp till 56 poäng, vilket vore en klar putsning av hans tidigare poängbästa säsong från 2015/16 då han skrapade ihop 35 poäng (8+27).

Forsberg och Arvidsson noterades för varsin assist i matchen.

Nashville har i och med segern tagit flest poäng av samtliga lag hittills den här säsongen.

– Det är alltid viktigt att vinna mot sina divisionsrivaler. Nu är det ju dessutom så att vi vunnit alla bortamatcher den här säsongen och den sviten ville vi hålla vid liv. Den här gången fick vi jaga hela tiden, men det är en styrka att kunna vinna på det sättet också. Här är det aldrig någon som ger upp, säger Mattias Ekholm.

Foto: Michael Ainsworth / TT
Laddar Matchöversikt
Säsongens tio bästa värvningar i NHL 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM