Elias Pettersson

Pettersson hyllas – av Wayne Gretzky

”Bjuder på show varje kväll”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Elias Pettersson, 20, har tagit NHL med storm.

Nu hyllas den svenske jättetalangen – av tidernas störste.

– Vi har många likheter, säger Wayne Gretzky.

Det går ganska bra för Elias Pettersson

Han har gjort 17 poäng (10+7) på sina 12 första matcher i världens bästa hockeyliga, han fyller 20 år i dag – och nu hyllas han av självaste Wayne Gretzky.

Lyriska Vancouver Canucks-fans har redan börjat dra paralleller till den i dag 57-årige legendaren, så kanadensiska Sportsnet bestämde sig för att ringa upp honom (Gretzky alltså) och låta honom ge sin syn på jämförelsen.

– Att se den här unga killen komma in (i NHL) och underhålla publiken och bjuda på en show varje kväll är inget annat än positivt för vår sport. Jag har fått chansen att se honom vid ett par tillfällen och har är så rolig att titta på, han spelar med så mycket passion, säger Gretzky i radioprogrammet SN 650.

”Han är så smart”

Gretzky har inget emot att jämförelsen görs.

– Jämförelser är vad den här sporten handlar om. Jag tycker att vi har många likheter. Hans blick för spelet och förmåga att hitta smarta lösningar där ute på isen är minst lika bra som någon annans just nu. Han är så smart, han vet hela tiden var han ska positionera sig ute på isen. Fansen i Vancouver är så klart exalterade, för de har en stark stomme av unga spelare och det lär hända bra saker i den staden framöver, säger Gretzky.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elias Pettersson

NHL

Wayne Gretzky

Vancouver Canucks