NHL

Tung säsongsdebut för Nylander

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det blev ingen jätteskoj säsongsdebut för William Nylander i natt.

Han var av lätt förklarlig skäl rostig och bänkades i tredje perioden – och så såg landsmannen Gustav Nyquist till att Detroit skrällde sig till en vinst.

– Det är alltid kul att förstöra festen, men det var framförallt viktiga poäng för oss. Och så ville vi gärna vinna för Niklas Kronwall eftersom han spelade sin 900:e match, säger målskytten och sudden-framspelaren ”Gus” till Sportbladet efter 5-4-segern

William Nylander fick bara en träning på sig efter att ha missat hela säsongen på grund av de utdragna kontraktsförhandlingarna. Sedan tyckte coachen Mike Babcock alltså att det var dags kastas in i hetluften – mot Detroit Red Wings hemma i Toronto i natt. 

Det gick inget vidare.

Den 22-årige stjärnan gjorde inte bort sig, men saknade – som alla andra som spelar sin första match för säsongen – tajming och kom aningen fel i många situationer.

Till slut blev han nedflyttad från första- till fjärdekedjan och sista halvan av tredje perioden spelade han inte alls.

– Det var såklart väldigt annorlunda mot att träna på egen hand, men jag tycker ändå det gick hyggligt. Det kändes bra i benen. Jag tycker man kan kalla det en okay debut, säger han till TSN.

”Han är snart bättre”

Coachen Mike Babcock är också nöjd.

– Jag tycker Wille var helt okej. Det tar lite tid att komma upp i normal standard bara. Han är snart mycket bättre, säger han.

Mindre roligt för ”Babs” var att hans gamla lag, Red Wings, vann tillställningen.

Leafs kom tillbaka från 1-4-underläge i en furiös tredjeperiod – efter mål av bland andra Andreas Johnsson – men fick sig en snyting på övertid.

Då skickade Gustav Nyquist – som stänkte in ett snyggt mål redan i första perioden – iväg en lysande lobbpassning till den frie Dylan Larkin och han fintade elegant in avgörande 5-4.

– Jag såg att han stack efter att och drog iväg en flippuck. De försökte vifta ner den men tack och lov missade de, och sedan stod Dylan för en otroligt fin fint, säger ”Gus” när vi talar med honom efteråt.

Kronwalls 900:e match

– Det var lite synd att vi släppte in dem i tredje. Vi blev lite för passiva och gav dem utrymme och då är de farliga. Men vi gjorde det riktigt bra i första och andra och därför känns det väldigt skönt att vi till slut kunde bärga en seger.

Särskilt som de samtidigt sabbade comeback-festen för divisionsrivalen.

– Jo, det är alltid kul, men det var framförallt viktiga poäng för oss. Och så ville vi gärna vinna för Niklas Kronwall eftersom han spelade sin 900:e match, fortsätter Nyquist.

– Så mycket som Kronwall betytt för den här klubben känns det jäkligt fint att vi kunde ge honom en seger en sådan jubileumskväll. Det förtjänade han.

Jubilaren Kronwall stod även han för en assist, liksom Jacob De La Rose. Och Jonathan Ericsson pangade in sitt andra mål för säsongen från blålinjen i början av andra perioden. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Nylander avslöjar löftet från Toronto

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

William Nylander

Gustav Nyquist

Toronto Maple Leafs

Detroit Red Wings

Sportbladet Voice