Allsvenska tränaren misshandlad på gatan

Blev nedslagen och rånad i centrala Västerås

avSimon Norberg

Det var på väg hem genom stan i Västerås efter en utekväll som överfallet ägde rum. Lars Ivarsson har efter en lång spelarkarriär i bland annat Västerås, HV71 och Tre Kronor också varit tränare.

Den förre Tre Kronor-spelaren och numera hockeyallsvenska tränaren Lars Ivarsson, 54, blev nedslagen och rånad i lördags.

I centrala Västerås blev han bestulen på plånbok och mobiltelefon.

– Jag är förbannad, och tycker det är bedrövligt att det ska få hända sådana här grejer, säger han till Expressen.

Lars Ivarsson hade en lång och framgångsrik karriär där han bland annat representerade HV 71, Brynäs och Västerås.

På 1980- och 1990-talet gjorde 54-åringen 50 landskamper för Tre Kronor och som största merit finns bronspengen vid OS i Calgary 1988.

Under senare år har han funnits på diverse träningsbänkar och säsongen 2016/2017 hade han sitt senaste tränaruppdrag när han var assisterande tränare i Örebro.

”Sedan small det”

Till hösten återfinns Lars Ivarsson i Västerås hockeyallsvenska lag som assisterande till huvudtränaren Thomas Paananen.

I lördags upplevde dock 54-åringen en mardröm.

På väg hem, efter att ha spenderat kvällen inne i centrala Västerås, blev han överfallen, rapporterar Expressen.

– Det var två personer som kom fram när jag var vid ett mörkt parti, och ville ha mina pengar. Jag sa naturligtvis nej, och sedan bara small det. När de sänkt mig, med vad jag tror var en spark i huvudet, så kom det ytterligare två personer och jag blev bestulen på både plånbok och mobil, säger han till tidningen.

Var tillbaka i träning

Ivarsson berättar vidare att han nästan omgående fick hjälp av ett sällskap som ringde efter hjälp. Han blev omplåstrad på sjukhuset och fick komma hem samma kväll.

– Jag är förbannad, och tycker det är bedrövligt att det ska få hända sådana här grejer. Men förutom det, så är jag blåslagen och har lite skarpsår.

Redan under måndagen var han tillbaka i hallen och berättade då för laget vad som hänt.

Lars Ivarsson hoppas kunna fullfölja säsongen som planerat.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM