Challe: ”Du kan stoppa upp din statistik i arslet”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-02

Modos tränare gillar inte siffrorna: ”Ska till slutspel”

En majoritet av lagen som ligger under strecket vid nyår hamnar i kvalserien.

Men nästjumbon Modo ser inte bakåt – bara framåt.

– Du kan ta din statistik och stoppa upp i arslet, säger tränaren Challe Berglund.

Challe Berglund

Det bör betonas att Challe Berglund inte är förbannad eller otrevlig på något sätt. Men han är glasklar i sin åsikt.

– Statistik bryr jag mig inte om och den spelar ingen roll alls. Statistik är sånt som har varit och det kan vi inte påverka. Men det som finns här och nu framför oss, det kan vi påverka. I det avseendet är statistik helt ovidkommande. Tittar du tillbaka tio år så var serien mycket mer ojämn, vilket innebar att fler lag var avhängda, så är det inte nu.

Statistiken är tydlig

Nåja. Statistiken säger att under 2000-talet har 13 av 20 lag som legat under strecket vid nyår hamnat i kvalserien. 10 av 20 elitserielag som har hamnat i kvalserien har rasat ur.

– Det finns en risk att man hamnar där, men det är inte dit vi siktar utan vi siktar på slutspel och då måste man titta åt det hållet. Sedan kan man inte gömma sig och tro att man inte kan hamna i kvalserien för då lever man i en fantasivärld. Men vi måste se till möjligheterna, och vi har en bra möjlighet att nå slutspel, säger Challe Berglund.

”Positiv känsla”

Modo värvade under juluppehållet fyra stjärnor, Hannu Pikkarainen, Anders Eriksson, Lubos Bartecko och Ladislav Nagy och de två sistnämnda svarade för samtliga mål när Modo besegrade Brynäs med 3–2 senast.

– Vi har en positiv känsla och kommer från en seger och de här nya gubbarna har kommit in bra i laget. Vi kommer inte att vinna varenda match, det fattar vi också. Men vi måste kriga i varje match, precis som senast, säger Challe inför kvällens möte med Linköping.

Följ ämnen i artikeln