Färjestad i natt: Han sitter säkert

HOCKEY

KARLSTAD. Förlust i bottenmötet med Timrå.

Men i natt uttalade Färjestad återigen sitt förtroende för Niklas Czarnecki.

– Problemet sitter i spelarnas huvud, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

I stället ska krisen lösas med en rysk 19-åring, mentala övningar och en eventuell förstärkning i tränarbåset.

Det var bottenmötet som skulle vända på Färjestads katastrofinledning. Men Timrå vann ödesmatchen, efter straffar, och skickade ner flopplaget FBK till en jumboplats.

Det stormar fortsatt kring Niklas Czarnecki och delar av FBK:s supporterskara kräver hans avgång. Men Färjestad viker inte en tum – Czarnecki sitter säkert.

– Vi har fullt förtroende för Niklas. Så är det bara. Jag tror problemet ligger i spelarnas huvud, sa Thomas Rundqvist till Sportbladet i natt.

”Läget är frustrerande”

Hur aktivt jobbar ni med er mentala rådgivare Lennart Carlsson?

– Vi har inte riktigt tryckt på den knappen än, men det lutar åt att vi nog får göra det. Han sitter ju på vårt kansli och det är några spelare som har varit i kontakt med honom. Jag vill gärna se att vi gör mer mentala övningar med hela laget. Vi måste ingjuta mod och trygghet i spelarna. Just nu är de bara skärrade och då spelar det ingen roll vilket spelsystem vi har eller vilka förändringar vi gör.

Är det aktuellt att ta in ytterligare en röst i tränarbåset?

– Ja, och det är sådant vi nu ska ta och diskutera. Vi måste ventilera allt.

Czarnecki:

– Läget är frustrerande och jag jobbar varje dag med att försöka hitta nya vägar fram. Vi känner alla en stor press.

Kirill Kabanov blev sent i går kväll klar för Färjestad. 19-åringen lånas ut från New York Islanders på ett try out-kontrakt som sträcker sig till 15 november. Enligt Sportbladets uppgifter är Kabanov ett reafynd och Islanders var angelägna om att talangen skulle hamna i en klubb med rätt utvecklingsmöjligheter.

Spelare kan ryka

Ryssen har ett struligt förflutet och Rundqvist medger att den tänkta injektionen mycket väl kan ge motsatt effekt.

– Det är en chansning från vår sida, det är det. Men fungerar det inte så är det bara att avbryta kontraktet i november. Han är spelklar mot Timrå på torsdag nästa vecka och vår förhoppning är att han ska spetsa till vår offensiv och göra mål, säger Rundqvist.

Sitter alla spelare i FBK säkert?

– Nja, nu blir det ju ytterligare konkurrens i laget...

Kan någon ryka?

– Det får vi se. Nu åkte vi på två skador (Åslund och Paulsson). Blir vi skadefria så kommer det så klart finnas spelare över, så då får vi se hur vi gör.

ARTIKELN HANDLAR OM