Växjö säkrade kvalseriebiljetten

HOCKEY

Straffade Malmö på hemmaplan

Foto: Anders Eriksson.

Anders Eriksson var den store härföraren när Växjö straffbesegrade Malmö på hemmaplan, och nu är kvalseriebiljetten helt klar för smålänningarna.

– Är det klart nu? Fan vad gött, säger matchvinnaren.

Växjö Lakers har toppat allsvenskan länge men först med fyra matcher kvar, via en straffseger hemma mot Malmö, så är kvalseriebiljetten helt säkrad.

Laget är 14 poäng före trean Rögle och fyran Leksand, och eftersom de två möts i veckan så kan inte båda komma ikapp.

Växjö som därmed är klara för tredje raka kvalserien.

– Vi går in för att vinna serien först och främst. Det är några matcher kvar, och att vinna serien hade varit stort, säger Anders Eriksson till Viasat Hockey, och han ser givetvis fram emot kvalseriespelet.

– Det blir första för mig så jag vet inte vad jag ska vänta mig. Jag tror vad som helst kan hända i en kvalserie och har man stolpe in kan vi vinna vilken match som helst. Det känns som att har ett riktigt bra lag.

Hattrick av Eriksson

Eriksson var mannen som säkrade kvalseriebiljetten. 25-åringen hade varit mållös sedan hattricket mot Rögle 28 januari, innan han slog till med tre nya mål mot Malmö.

Han gjorde både 1-2 och 3-3 och avgjorde sedan matchen med en läcker straff.

– Jag visste precis vad jag skulle göra där så det var inte så mycket att säga om straffen. Det är en variant som jag kört genom åren, det är inget som jag direkt tränat på, säger Eriksson till Viasat Hockey.

– Jag tycker att vi vann matchen rättvist. Vi bjuder dem på tre mål och spelar bättre. Det handlar om att spela rejält och det gjorde vi.

ARTIKELN HANDLAR OM