Ledare polisanmäls — skickade olämpliga sms till minderåriga

Modos Fjällräven arena.
Modos Fjällräven arena.

För ungefär en vecka sedan kom det fram uppgifter att en ideellt arbetande ledare inom Modo Hockey hade skickat olämpliga sms till minderåriga.

Nu tvingas personen lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan - samtidigt som föreningen polisanmäler ledaren.

— Vi ser ytterst allvarligt på händelsen, säger Modos vd Johan Widebro till Örnsköldsviks Allehanda.

Modo Hockey skakas av en incident. En ideellt arbetande ledare inom föreningen har skickat olämpliga sms till minderåriga, vilket uppdagades för en dryg vecka sedan. Nu är ledaren polisanmäld.

— Vi har informerat alla våra spelare och ledare på senior- och juniorsidan, både herrar och damer, samt övrigt personal om vad som hänt. Vi ser ytterst allvarligt på händelsen, säger vd:n Johan Widebro till Örnsköldsviks Allehanda.

”Föreningen har överlämnat ärendet till polisen”

Modo Hockey skriver också i ett pressmeddelande att "föreningen har därför överlämnat ett ärende till polisen för vidare utredning. Personens uppdrag har avslutats".

— Vi har överlämnat ärendet till polisen och det är där vi är nu, samt att vi upprättat kanaler för om någon behöver prata om detta. Det kan vara toppen på ett isberg, men det behöver inte vara något alls, säger Widebro till tidningen.

Han fortsätter:

— Vi har agerat på ungefär en vecka och försökt reda ut den här händelsen och när vi har nystat i det här och fått fram detaljer valde vi att polisanmäla.

”Vi har gjort vad vi kan”

Widebro berättar vidare att han känner sig väldigt trygg med att föreningen gjort vad de har kunnat.

— Vi jobbar hela tiden med värdegrunder. Sedan har vi en process där vi tar in belastningsregister på ledare, och det här har vi inte kunnat förutse.

Ledaren har ingen koppling till Modos A-lagsverksamheter, enligt Örnsköldsviks Allehanda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!