Oskar Lindblom sänkte Henrik Lundqvist

avPer Bjurman

HOCKEY

Gjorde två mål på idolen: ”Det kändes speciellt”

NEW YORK. Det var Oskar-gala i New York i natt.

Oskar Lindblom prickade in två mål, och spelade fram till ett, när Philadelphia Flyers kom till stan och förstörde försäsongspremiären i Madison Square Garden för New York Rangers.

– Jag har följt Henrik Lundqvist sedan jag var liten kid så det kändes lite speciellt, säger den 22-årige gästriken till Sportbladet efter 6-4-segern

Han kom som färsk SHL-kung till Philly för ett år sedan, men hade det lite på sin första camp så Oskar Lindblom skickades ner till AHL innan seriestarten. 

Han fick dock chansen på den stora scenen i februari och gjorde så starkt intryck på klubbledningen att han blev kvar resten av säsongen – och nu lutar det mesta åt att den förre Brynäs-stjärnan tar en plats från start.

– Mja, det är väl ändå samma sak som ifjol. Jag måste visa att jag förtjänar en en plats i truppen, säger han när vi träffas efter holmgången på Madison Square Garden, hans tredje försäsongsmatch på fyra dagar.

”Känner mig tryggare i år”

Oskar fortsätter:

– Jag känner mig dock mycket tryggare i år, jag vet hur allting fungerar och har koll även på alla små detaljer. Det ger ett annat självförtroende och därför tycker jag att jag haft en bättre camp i år.

I segermatchen mot Rangers i natt fick 22-åringen från Gävle rejäl utdelning också. Redan i första perioden prickade han in två mål och spelade fram till ett.

– Jag har inte haft riktigt samma flyt i de tidigare matcherna så det var kul att hänga några, konstaterar han.

– Särskilt som det var på Henrik Lundqvist. Jag har följt honom sedan jag var liten kid så det kändes lite speciellt att göra mål å honom.

”Jag har ingen tajming alls”

Lundqvist tyckte det var mindre kul. Han hade överhuvudtaget en lite motig säsongspremiär och släppte in fem mål på de 22 skott Flyers avlossade under den halva av matchen han stod innan Dustin Tokarski – som planerat – löste av honom.

– Det är alltid lika första matchen, det känns konstigt, jag har ingen tajming alls, suckar han.

– Men det är bara att jobba vidare och se till att hitta spelet innan allvaret börjar.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM