”Vi har pratat – det är inte så jävla lätt”

Börje Salming och Mats Sundin om William Nylanders situation

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

William Nylander står alltjämt utan kontrakt.

Nu stöttas han av två av Toronto Maples Leafs största ikoner: Mats Sundin och Börje Salming,

– Jag har pratat med William och sagt vad jag tycker att han ska tänka på, säger Salming.

Natten till torsdag inledde Toronto Maple Leafs NHL-säsongen.

Man gjorde det utan William Nylander.

Den svenske 22-åringen står utan kontrakt och ligger alltjämt i förhandlingar med klubben. Tillsvidare tränar han på egen hand ute på Lidingö i Stockholm.

– Jag har inte fått några besked och har ingen kontakt med Toronto. Det är min agent som sköter allting, säger han till Sportbladet angående förhandlingarna.

”Det är tråkigt”

Nu ger två av Torontos största legendarer – Mats Sundin, 47, och Börje Salming, 67 – sin syn på saken.

– Det är tråkigt att läget är som det är, William är en jäkligt duktig spelare så jag hoppas att det löser sig så fort som möjligt, både för hans och klubbens bästa, säger Sundin.

– Ja, Toronto behöver William i laget. Man har något stort på gång och William är en viktig pusselbit. Han är en udda spelare, en spelare som kan avgöra matcher helt på egen hand, säger Salming.

Du har i tidigare intervjuer sagt att du ska ringa William. Har du gjort det?

– Ja, jag ringde honom nyligen. Jag är ju vän med familjen så det är inget konstigt, vi pratade precis som vanligt och jag frågade mest hur läget var. Jag är inte intresserad av att prata pengar hit och dit, det är mer att jag säger: ”Tänk på att du är i Toronto, du är älskad där och det är världens bästa hockeystad. Ta det i övervägande”, säger Salming.

”Inte så jävla lätt”

Vissa har antytt att William är girig?

– Men man ska veta att det inte är så jävla lätt. De är för långt ifrån varandra i förhandlingarna och han kan inte gå på knäna bara för att de andra (Auston Matthews och Mitch Marner) ska ha nya kontrakt nästa år. Jag tycker inte att William är girig. Men när jag pratade med honom så sa jag att ”kommer ni någorlunda nära varandra i förhandlingarna så tycker jag att du ska skriva på”. Jag ska dit (till Toronto) i januari och se en match så jag sa till William att han måste spela då, hehe.

Vad svarade han?

– Han sa: ”Ja, det är klart”.

Din magkänsla är att det kommer lösa sig?

– Ja, jag både tror och hoppas det, säger Börje Salming.

1 av 3 | Foto: Ola Axman
William Nylander
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM