Femte nollan för Lundqvist

HOCKEY

...nu berättar Henke om sin längtan efter SM-guld

GÖTEBORG

Femte nollan för säsongen och genomtät hela matchen.

Och nu berättar Henrik Lundqvist om längtan efter att gå hela vägen igen.

- Jag får fortfarande rysningar när jag tänker på SM-guldet, säger Henke.

Alla som var med vet hur hela Göteborg festade med Frölunda för snart två år sedan. Henke minns det definitivt.

- Man vill ju tillbaks till den känslan och nu känns det att slutspelet närmar sig, förklarar han.

Och då tänder han till ett snäpp till. Guldsäsongen var speciell för Henke på flera sätt. Han släppte bara in 1.43 mål per match och gjorde kanske den bästa säsong en svensk målvakt överhuvudtaget gjort i grundserien.

- Ja, det snittet kommer jag nog aldrig att slå men jag och "Norre" alternerade ju då och nu står jag ju fler matcher, säger Lundqvist.

Men frågan är om inte årets säsong är i klass med den för två år sedan. Lundqvist har visserligen släppt in fem mål vid tre tillfällen. Ändå håller han snittet på under två insläppta per match.

- Jag vet inte. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om statistiken men det är klart skönt att nolla Modo med så många bra spelare, säger han.

Tidigare under säsongen har Henrik Lundqvist sagt att han flyttar över till new York Rangers efter den här säsongen. Nu när läget är som det är och hans kontrakt går ut efter säsongen är framtiden ovisst.

- Jag vill bara fokusera på slutspelet nu och får ta det andra senare. Jag har inte haft någon kontakt med Rangers det senaste och vi får väl se hur det blir, förklarar Henke.

Trots Frölundas överlägsenhet i grundserien varnar Henke för att det kommer att bli betydligt tuffare framöver.

- Det finns ingen riktig logik där utan alla blir nollställda. Jag tror inte att det räcker att bara ha det bästa laget, man måste ha lite flyt också, säger han

Dessutom stod ju Henrik Lundqvist i båset den sista finalen mot Färjestad och han vill nog gärna känna känslan mellan stolparna när det avgörs.

Och kanske blir rysningarna verklighet igen.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM