Drömdebuten

HOCKEY

NHL-stjärnorna ska lyfta SSK till slutspel: Det här var riktigt kul

SÖDERTÄLJE

Två nyanlända kanadensare ska ta SSK till slutspel.

Det kunde ha börjat sämre: 7–2 mot Luleå och både Kyle Calder och Scott Thornton blev målskyttar.

– Det här var riktigt kul, säger Calder.

Foto: TUNGT, SSK Kyle Calder, succétillskott i Södertälje SK.

Södertälje har siktat in sig på slutspel. Segern mot Luleå var odiskutabel och de två kanadensiska nyförvärven visade klassen direkt.

Scott Thornton, 33, var påpassligt framme och skickade in 2-1 i början av andra perioden. Kyle Calder, 26, sköt ett stenhårt slagskott som innebar 5-1, ett mål som dödade all spänning i matchen.

- Det var bra att både jag och Scott fick göra mål. Men vi kommer nog att bli bättre än så här. Det här var min första match sedan i mars, säger Calder.

Chicago-spelaren har dock inte legat på latsidan under NHL-lockouten. Han har tränat hårt på egen hand – och dessutom pluggat ekonomi på ett universitet i Kanada.

– Jag skrev in mig på några kurser. Det kan vara bra att ha något att falla tillbaka på efter att hockeykarriären är över.

Och tydligen har han gjort sin läxa även när det gäller Södertälje.

– Jag vet att det var länge sedan klubben var i slutspel (säsongen 90/91). Det är elva matcher kvar att spela och vi kommer att göra allt för att ta den där åttondeplatsen, säger Kyle Calder.

Södertälje får dock klara sig utan Mikael Samuelsson under några av de återstående matcherna. Forwarden, som varit en av SSK:s främsta, skadade armbågen i går och beräknas vara borta i minst ett par veckor.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM