Den här stjärnan petar Huselius ur OS-laget

HOCKEY

”Varit ett totalt fiasko med Zetterberg”

När Kristian Huselius gästade Sportbladet Show tog han ut sitt OS-lag – utan Nicklas Bäckström.

– Jag ser honom inte som center i första eller andra kedjan, säger han.

Foto: Nicklas Bäckström går inte in på två toppkedjor i OS. Då ska han heller inte spela, anser förre NHL-proffset Kristian Huselius när han gästade Sportbladet Show.

OS närmar sig allt mer och ännu närmare är Pär Mårts uttagning av Tre Kronors OS-trupp.

Under tisdagskvällen gästade före detta NHL-proffset och trefaldige VM-bronsmedaljören Kristian Huselius Sportbladet Show för att ta ut sitt OS-lag.

Och den innehöll en riktigt bomb. Eller rättare sagt, bomben var en petad spelare – Washingtons stjärncenter, Nicklas Bäckström.

– Nicklas Bäckström är inte en spelare för en tredje eller fjärdekedja i ett OS. Och Sedinarna är gjutna och han passar inte med Zetterberg, det har varit totalt fiasko tidigare, säger "Husse".

Åtta i NHL:s poängliga

Nicklas Bäckström är bäst placerade svensk i NHL:s poängliga – för närvarande åtta – och är en av de spelare som Pär Mårts har nämnt som en tänkbar ledare i en powerplay-formation. Men Kristian Huselius ser Steen som en bättre spelare i den formationen.

– Som Steen gått fram sista åren ska han spela 20 minuter med Zetterberg som en viktig kugge. De två toppkedjorna är fantastiska.

Men Sportbladet Shows övriga hockeyexperter Johan Garpenlöv och Anders "Masken" Carlsson höll inte med:

– Jag håller inte med, Bäckström är tokgjuten i ett svenskt lag. Jag tycker han går in lätt på två kedjor, säger "Masken" Carlsson.

Pär Mårts tar ut sin OS-trupp den sjunde januari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor