Modo satsar fullt ut på Salmela

avSara Bratell

Vill behålla finske landslagsbacken säsongen ut

I helgen bröt Modo kontraktet med amerikanen Sean Sullivan.

Nu bekräftar klubben att anledningen var för att göra plats för finske landslagbacken Anssi Salmela.

–  Vi var tvungna att släppa Sullivan för att kunna erbjuda Salmela ett kontrakt säsongen ut, säger Modos general manager Markus Näslund.

Populär. Modo vill behålla Anssi Salmela säsongen ut.

I lördags bekräftade Modo i ett pressmeddelande att klubben hade gått skilda vägar med nyförvärvet Sean Sullivan. Nu berättar klubben att anledningen till kontraktsbrytningen var att man vill säkra ett kontrakt med Anssi Salmela, som i dag står på ett tre veckor långt tryout-kontrakt, för resten av säsongen.

–  Vi var tvungna att släppa Sullivan för att kunna erbjuda Salmela ett kontrakt säsongen ut, säger säger Modos general manager Markus Näslund till Allehanda.

Förhandlingar i full gång

Salmela har gjort succé i Örnsköldsviksklubben sedan han debuterade för strax över två veckor sedan. På sex SHL-matcher har han noterats för två mål och en målgivande passning.

– Vi vill behålla honom för resten av säsongen om det är möjligt och förhandlar om det med hans agent, berättar Markus Näslund.

Näslund bekräftar också att det finns andra klubbar som är ute efter finländaren.

– Jag kan inte uttala mig om vilka klubbar vi konkurrerar med, säger han.

Sean Sullivan behövde heller inte stå utan klubb särskilt länge. I går blev det klart att han skrev på för det tyska ligalaget Straubing Tigers.

ARTIKELN HANDLAR OM