Sharp sköt skarpt på sin födelsedag

HOCKEY

Chicago-stjärnan gjorde hattrick inför hela familjen

Patrick Sharp, 32, firade sin födelsedag på bästa tänkbara sätt.

Med sin familj på läktaren slog Chicago Blackhawks skarpskytt till med ett hat trick i krossen mot Colorado Avalanche.

– Det var fint att mina föräldrar kunde se det. De satt på flygplatsen i 15 timmar och väntade på flyget till Chicago, säger Sharp till nhl.com.

Patrick Sharp sparade inte på krutet när han firade sin 32-årsdag.

Med sina föräldrar, fru och döttrar på läktaren behövde han bara drygt 20 minuter för att göra tre mål i Chicago Blackhaws storseger mot Colorado Avalanche.

Karriärens tredje

Sharp inledde målkalaset genom att sätta ett handledsskott och göra 1-0 till Chicago efter tolv minuter. Med 42 sekunder kvar av den första perioden satte han sedan 3-0 med ett slagskott i power play och bara 27 sekunder in i mittperioden fullbordade han karriärens tredje hat trick i NHL.

– Det var en rolig jul med mina flickor och det var fint att mina föräldrar kunde se det. De satt på flygplatsen i 15 timmar och väntade på flyget till Chicago, på grund av förseningar, så det är speciellt att de kunde komma till min födelsedag. Vanligtvis gör jag inte särskilt många mål när min pappa är i publiken. Jag vet inte varför, men det var härligt att få tre i kväll, säger Patrick Sharp till nhl.com.

Femma i skytteligan

Förutom de tre målen, som gör att han med totalt 21 fullträffar ligger på delad femte plats i NHL:s skytteliga, stod Sharp även för en vacker assist till Jonathan Toews 5-0-mål.

Chicago vann till slut med 7-2 och toppar nu NHL:s västra konferens.

Svenske backen Niklas Hjalmarsson noterades för två assist i matchen, medan Colorados Gabriel Landeskog stod för ett mål och en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL