Här anländer Elias Lindholm till JVM

1 av 3
HOCKEY

HELSINGBORG. En svensk stjärna har anlänt:

I dag landade Elias Lindholm i Malmö och han utesluter inte spel redan i morgon i träningsmatchen mot Kanada.

–  Det hade varit skönt att komma igång direkt, men jag har inte pratat med lagledningen än, säger han.

Elias Lindholm landade i Malmö strax efter klockan 14 efter att ha varit på resande fot i närmare ett dygn. Först från Raleigh till New York sedan vidare till Stockholm och slutligen Malmö:

Där möttes han av Juniorkronornas team manager Jonas Fransson.

– Resan var lång och lite seg, precis som det brukar vara. Jag blev lite seg på flyget, men nu känns det ändå okej, säger Elias Lindholm.

Efter veckor av spekulationer fram och tillbaka är Lindholm äntligen på plats och Juniorkronornas möjligheter att vinna guld på hemmaplan ökar markant.

– Det är egentligen först nu som det på allvar börjar sjunka in att jag ska spela JVM. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det, tidigare har det mest varit fokus på Carolina och spelet där. Men det här ska bli riktigt kul, säger Lindholm.

”Hade varit skönt”

Är det aktuellt att du spelar redan mot Kanada i morgon?

– Jag har inte hunnit prata med lagledningen, men det hade varit skönt att lite och komma igång direkt. Men som sagt: vi får se vad de säger och vad som händer.

Vad ser du fram mot mest?

– Just nu är det att få träffa grabbarna igen och surra lite.

Trots att det var en trött Lindholm som i eftermiddag anlände till hotellet i Helsingborg hade han inga planer att gå och lägga sig.

– Nej, jag ska försöka hålla mig vaken så länge som möjligt för att klara av tidsomställningen.

ARTIKELN HANDLAR OM