Här infrias Linus allra största dröm

avPatrik Brenning

Publicerad:

”Trodde inte han skulle få vara med så mycket”

När eleverna i 14-årige Linus Perssons klass fick chansen att drömma ville en klasskamrat åka till Ungern och en annan åka vattenruschbana.

Linus själv ville bara en sak.

Sedan stod han plötsligt där på isen och passade puckar med sin störste idol i hockeylaget Troja-Ljungby.

Genom ett Skapande skola-projekt fick eleverna på grundsärskolan vid Kungshögsskolan i Ljungby chansen att infria sina drömmar.

– Det var ju väldigt olika drömmar beroende på utvecklingsnivån hos eleverna. En elev ville flyga till Ungern och hälsa på sin mormor, så vi ska faktiskt åka till Växjö Airport och filma en sekvens där han går på ett plan. En annan elevs största dröm var att få åka till äventyrsbadet och åka vattenruschbana. Hon är rullstolsbunden, så det är en sak hon inte har kunnat göra tidigare, säger läraren Emma Abelsson till Smålänningen.

”Hörde av sig med en gång”

14-årige Linus Persson ville varken resa eller bada. Han ville träna med sitt favoritlag Troja-Ljungby och största idolen Žiga Pavlin. Tillsammans med sin elevassistent skickade Linus ett mejl till Trojas sportchef Jerry Andersson.

– Han hörde av sig nästan med en gång, säger Emma Abelsson till Smålänningen.

Förra torsdagen packade Linus ned skridskorna och gav sig av till ishallen. Där mötte Pavlin och hans lagkamrater upp och tog med 14-åringen rakt ut på den ordinarie träningen.

”Han var jättenöjd”

Med Ziga Pavlins tröja på överkroppen och ett skinande leende på läpparna skrinnande Linus ut på isen för att passa pucken med den 28-årige tjeckiske backen. 14-åringen fick göra ett par mål innan han vilade ut på bänken när träningen fortsatte. Sedan kallade laget ut Linus igen för en ny runda.

– Han var jättenöjd efteråt. Vi trodde inte att han skulle få vara med så mycket, säger Emma Abelsson till Smålänningen.

Alla elevernas drömmar dokumenterades och i maj ska hela klassen få se den färdiga långfilmen. Fylld av uppfyllda drömmar.

Publicerad: