Visste inte om lägret – nu får han chansen

Reideborn i landslagstruppen

Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn är uttagen i Tre Kronor-truppen.
Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn är uttagen i Tre Kronor-truppen.

Adam Reideborn, 22, visste inte om att Tre Kronor hade landslagsläger.

Nu är han inkallad i truppen.

– Det här trodde jag verkligen inte, säger målvakten som ersätter Oscar Alsenfelt.

Adam Reideborn, 22, var en av nyckelfigurerna när Djurgården nyligen säkrade spel i SHL till hösten. Målvakten stod för en bra säsong har dragit ögonen till sig från andra klubbar. Difs SHL-konkurrent Modo är intresserat av 22-åringens tjänster.

Men även förbundskaptenen Pär Mårts har imponerats av Reideborn. Tre Kronor meddelar på sin officiella Twitter att målvakten kallas in till matchlägret i Schweiz. Sverige är i alplandet för de första förberedelserna inför VM och möter Schweiz i träningslandskamper både i kväll och på fredag.

Överraskning

Sportbladet når Adam Reideborn när han precis landat i Zürich på onsdagsförmiddagen. Målvakten berättar att han ersätter Oscar Alsenfelt, Leksand.

– Pär Mårts ringde mig i går kväll vid åtta-tiden. Något har hänt med Alsenfelt så de behövde en målvakt till. Jag var på väg till lagmiddag med Djurgården men det var bara att åka hem och packa, säger Reideborn.

Dif-keepern är överraskad över landslagsuttagningen. Faktum är att han inte ens kände till att Tre Kronor matchar mot Schweiz.

– Ska jag vara ärlig så visste jag inte om att det var landslagsläger. Jag har haft fullt fokus på Djurgården. Men jag ser det här som en skön bonus efter en bra säsong.

Varför tror du att du är uttagen?

– Han (Mårts) sa till mig att jag var ung och lovande och att han skulle vilja titta lite på mig.

”Förmodligen är jag på bänken”

Reideborn vet inte om han kommer få speltid i någon av landskamperna. Målvakten kompletterar Linus Ullmark, Modo, i Schweiz-truppen.

– Jag har ingen aning, jag ska prata med ledningen snart. Förmodligen är jag på bänken. Men jag är glad bara av att få vara här, det tackar man inte nej till, säger han.

I helgen blev det klart att Daniel Gunnarsson utgår ur truppen och ersätts av Nichlas Torp.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN