Blev pappa – sen öser han in poäng

Hörnqvist: Hon är det bästa som hänt – klart man får energi

Patric Hörnqvist jublar tillsammans med målvakten Pekka Rinne.
Patric Hörnqvist jublar tillsammans med målvakten Pekka Rinne.

NEW YORK. Att bli pappa verkar vara ett bra recept för NHL-stjärnor som behöver få igång poängproduktionen

Patric Hörnqvists dotter kom till världen för två veckor sedan – och nu har han plötsligt gjort sex mål, och sammanlagt nio poäng, på fyra matcher för Nashville.

– Hon är det bästa som hänt i mitt liv och det är klart att man får lite extra energi av det, säger ”Bengan” till Sportbladet efter nattens tunga 3-0-seger över San Jose.

Nashville har sent omsider kommit igång ordentligt, vunnit tre raka matcher och toppade stegringen med en mäktig 3-0-seger borta mot San Jose Sharks i natt.

Ett av huvudskälen:

Patric Hörnqvist spelar som i trans sedan han blev pappa för två veckor sedan.

Han gjorde själv två av målen i Sharktank och var i högsta grad inblandad även i det tredje. Därmed har han alltså stått för nio poäng, inklusive sex mål, på de senaste fyra matcherna.

”Nog tillfälligheter...”

Pappa Hörnqvist är on a roll, helt enkelt...

– He he, i huvudsak är det nog tillfälligheter. Men visst, dottern är det bästa som hänt i mitt liv och det är klart att man för lite extra energi av det, säger han när vi talar med honom efter slutsignalen.

Det vore onekligen intressant att se vad en dylik formtopp skulle kunna ge för utslag i ett slutspel, men trots de tre raka segrarna är chansen att Predators ska nå dit marginell. De har sex poäng upp till Dallas på sista wild card-platsen – och en match mer spelad.

”Kommit igång för sent”

– Ja, tyvärr har vi nog kommit igång lite för sent. Vår chans är väldigt, väldigt liten, säger ”Bengan”.

– Men så länge det finns en matematisk möjlighet fortsätter vi förstås göra vad vi kan. Man vet aldrig vad som kan hände, Toronto förlorade ju åtta raka alldeles nyligen...

Därmed vill han inte heller ta ställning till eventuellt VM-spel redan nu.

– Nej, så länge det finns en teoretisk chans känns det fel att tänka på det. Vi får se vad som händer och återkomma när allt är klart.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN