Hjältens passning – efter målsuccén

Reporter: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi blir ett lag att räkna med”

Ryan Thang, 26, gjorde allsvensk debut med Mora.

Då slog amerikanen till – efter 28 sekunder.

– Jag tror aldrig att jag har gjort mål i första bytet förut, säger han till Sportbladet.

Ryan Thang ryktades till Karlskrona, men valde att krita på för Mora IK. Det kan Mora-fansen tacka sportchef Peter Hermodsson för.

Amerikanen – i fjol spelade i tyska Augsburgh – behövde inte ens en halv minut innan han presenterade sig för sin nya hemmapublik.

”En lättnad”

Han gjorde årets första allsvenska mål – redan efter 28 sekunder spel.

En smakstart som heter duga.

– Ja, det var verkligen hur skönt som helst. Men jag får tacka mina lagkamrater, det är deras slit som ligger bakom målet. Jag får pucken av Johan (Alcén) och lägger bara in den köksvägen. En lättnad att få göra mål så tidigt, säger Thang till Sportbladet.

Var det ditt snabbaste mål i karriären?

– Oj, det måste det nästan vara. Jag kan inte minnas att jag har gjort mål i första bytet förut...

Men Thang var inte nöjd där: två minuter och sex sekunder senare var det dags igen. Då, när klockan stod på 2,34, satte han 2-0 bakom Almtuna-keepern Johannes Jönsson.

”Blir att räkna med”

Mora – som i fjol missade förkvalserien med ynka en poäng men som gjort en strålande försäsong – fick bästa tänkbara start på säsongen.

Man vann till slut med hela 8-2.

– Vi har en enorm bredd i laget, många kedjor som kan göra mål. Om alla håller sig till sina roller så tror jag att vi blir ett lag att räkna med. I den här matchen tvingas vi döda massor med utvisningar och det gör vi galant, vi har en målvakt (Marcus Högberg) som storspelar och alla slåss för varandra, säger Ryan Thang.

Bra för självförtroendet?

– Absolut. Inte bara för mig personligen, utan för hela laget. Vi har haft en bra försäsong och det var perfekt att få inleda säsongen med en sådan här prestation. Det ger energi till hela staden Mora, nu är vi i gång på allvar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN