Utvisningar fällde Djurgården

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Utvisningar fällde Djurgården när Luleå besegrade Stockholmslaget med 4–3 i en spännande uppgörelse i Coop Arena på torsdagskvällen.

– I fem mot fem håller vi uppe spelet bra, men tar för många lätta utvisningar, sade Hardy Nilsson, Djurgårdens tränare efteråt.

Foto: Bildbyrån

– Man kan inte vinna med bara juniorer på isen, sade han med adress till bland andra Nichlas Falk, Marcus Ragnarsson och Tim Eriksson som drog på sig tid i utvisningbåset och bäddade för baklängesmål.

Två av Luleås fyra mål gjordes i numerärt överläge, båda i andra perioden.

– Vi har ett bra power play och vet att chansen kommer att få spela i numerärt överläge om vi bara håller huvudet kallt. Det ger ett stort självförtroende för oss, sade Roger Rönnberg, Luleås tränare.

Powerplay-målen gjordes av backarna Jan Sandström och Johan Fransson.

Fick tillbaka pucken

Inför slutrundan var ställningen 3–2 till hemmalaget, och Djurgården satsade allt framåt för att kvittera.

Det bäddade för en Luleåkontring som slutade med ett fjärde mål för hemmalaget.

Emil Lundberg i Luleås fjärdekedja, specialiserad på boxplay, visade anfallskvaliteter när han på egen hand drev ned pucken in i Djurgårdens zon, sköt ett skott som styrdes ut av Gustaf Wesslau, och krutade in den i mål när han fick tillbaka pucken av Robin Lindqvist.

– Skönt att få göra säsongens första mål så man har det bortgjort, sade 27-åringen.

Luleå drog sedan på sig en utvisning, och Djurgården tog ut målvakten för att försöka reducera. Chansningen lyckades när Patrick Cehlin gjorde 3–2 bakom Luleåmålvakten Anders Nilsson, men några ytterligare mål mäktade Djurgården inte med.

Svettig räddning

Anders Nilsson var matchens målvakt, och gjorde flera avgörande räddningar.

Svettigaste insatsen gjorde han när Marcus Nilson blev kontringsfri med Nilsson i första perioden. I full fart sköt Djurgårdsbacken från mycket kort håll. Men Anders Nilsson chockade både motståndarna och publiken när han gick ner i split och tog pucken i plocken. Ett sus gick genom publiken.

Slutresultatet innebar att Djurgårdens fick sin första förlust på de senaste fem matcherna. För hemmalaget Luleå innebar det slutet på en dyster trend, sju förluster på de senaste matcherna mot Djurgården.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN