SHL Svenska hockeyligan

Ny Silfverberg presenterad

Av: 

Tobias Österberg

HOCKEY

”En härlig känsla”

Med sina två första elitseriemål sköt Jakob Silfverberg Brynäs till slutspel. Brynäs vann med 4–3 hemma mot Timrå, som förlusten till trots också kan börja ladda för slutspel.

– Två mål i samma match, det hade jag inte ens vågat drömma om, sade Silfverberg.

Efternamnet Silfverberg förpliktar i Gävle. Jakobs pappa Jan-Erik spelade 214 matcher och var med och spelade hem fyra SM-guld för Gävleklubben och farbror Conny hann med 420 matcher och ett SM-guld.

– Visst får jag lite råd av gubbarna ibland, som att skjuta mer. Men vi pratar inte bara hockey hemma, det är på lagom nivå, sade Jakob Silfverberg sedan han fått en rungande applåd av lagkompisarna efter en tv-intervju.

Helt omarkerad

Silfverberg junior är inne på sin första A-lagssäsong och hade väntat 14 matcher innan första målet kom. Det kom efter drygt halva matchen, vid ställningen 2–2. Timråförsvaret glömde bort Silfverberg som stod helt omarkerad framför Johan Backlund och enkelt satte pucken.

– Jag trodde inte Jonathan Granström skulle se mig, men det gjorde han tydligen. Det var bara att dra till allt jag kunde och den slank in mellan benen på målvakten. En härlig känsla, sade Silfverberg.

Knappt tre minuter senare var Silfverberg inte sen att utnyttja ett misstag av en Timråback som inte fick ordning på en studsande puck i mittzon. Fri med Backlund gjorde han ett par dragningar innan han satte pucken i öppet mål.

– Jag hann tänka betydligt mer i den situationen, men det gick bra det också, sade han och skrattade.

Dålig Brynässtart

Därmed var Brynäs starka upphämtning avklarad. Annars var starten av matchen inte mycket att hurra för, sett med hemmaögon. Brynäsförsvaret hittade inte alls sina positioner i början av matchen, vilket Timrå effektivt utnyttjade. Men tack vare två mål i numerära överlägen och Silfverbergs båda mål var segern i hamn, även om Timrå reducerade och pressade på rejält för en kvittering.

– Kul att vi är klara för slutspel. Förra säsongen såg jag laget spela kvalserien från läktaren och det var inte alls kul, avslutade Silfverberg.

Trots förlusten kunde Timrå också kvittera ut en plats i slutspelet då övriga resultat gick rätt väg för Timrå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan