Rasmus Dahlin

’Den mest spännande spelaren sedan Foppa’

Av: 

Martin Tolén

HOCKEY

Rasmus Dahlin är uttagen i Tre Kronors OS-trupp.

Då jublas det borta i Nordamerika.

”Dahlin kommer att vara den mest spännande unga spelaren i ett OS sedan Peter Forsberg 1994 – och han slutade med att bli ett frimärke”, skriver The Hockey News Ken Campbell.

Efter ett lyckat JVM kunde Sportbladet i går avslöja att Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, 17, är uttagen i Rikard Grönborgs OS-trupp.

Backen blir därmed den yngsta svenska spelaren i OS-historien om han gör någon match under de olympiska spelen i Pyeongchang.

– Det känns lite overkligt och riktigt kul. Jag blev lite skakig när jag fick reda på det och har nog inte riktigt förstått ännu, sa Dahlin själv om uttagningen.

– Han är en världsback. Det är inget snack om saken, berömde Rikard Grönborg.

”Han blev ett frimärke”

Men det är inte bara hemma i Sverige som experterna jublar åt Dahlins OS-plats.

Med ett OS utan NHL-stjärnor plockar flera nordamerikanska experter ut 17-åringen som OS-hockeyns stora höjdpunkt.

”Dahlins närvaro i OS kommer göra det värt att titta trots att det blir utan NHL-spelare”, skriver The Hockey News Ken Campbell och fortsätter:

”Dahlin är ingen spelare som Connor McDavid eller Auston Matthews ännu, men det är nära. Och han kan så småningom utvecklas till den typen av spelare. Scouterna jämför honom redan med Nicklas Lidström och Erik Karlsson. Dahlin kommer att vara den mest spännande unga spelaren i ett OS sedan Peter Forsberg 1994 – och han slutade med att bli ett frimärke.”

Rasmus Dahlin, 17, kommer skriva svensk OS-historia som yngste spelaren i Tre Kronor. Peter Forsberg var 20 år när han slog frimärkes-straffen på Corey Hirsch.

”Den bäste backen”

Även stora nyhetskanaler som NBC, Sportsnet och Washington Post skriver om Dahlin-uttagningen då supertalangen tros gå som nummer ett i sommarens NHL-draft.

”OS stora hockeystjärna kommer att vara 17-årige Rasmus Dahlin. Det finns ingen mer spännande spelare i hela turneringen. Okej att Rysslands lag består av KHL-stjärnor som Ilja Kovaltjuk och att USA har Brian Gionta. Men nu när Dahlin är med kommer vi inte minnas OS för hur lamt det var utan NHL-spelare. Vi kommer att fira hur vi under tre veckor får följa den bäste backen i den här generationen”, skriver SB Nation om uttagningen.

Sverige möter i OS Tyskland, Norge och Finland i gruppspelet.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Bästa som kunde hända

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Rasmus Dahlin

Tre Kronor

OS i Sydkorea 2018

Ishockey