Är det fara för hans liv?

HOCKEY

För Foppas bäste kompis byttes segerglädjen i Tre Kronor mot oro: Hemskt

KÖLN

Bästa kompisen Peter Forsberg ligger på sjukhus i Denver efter att ha tvingats operera bort mjälten.

Andreas Salomonsson var ovetande om det – tills Sportbladet berättade det för honom.

– Vad säger du? Vad hemskt, vet du hur jag kan komma i kontakt med honom? säger han.

Foto: CHOCKADES Andreas Salominsson hade inte en aning om att bäste kompisen Peter Forsberg hade opererats akut. Efter kvartsfinalen mot Ryssland informerade Sportbladet Salominsson. Vad säger du? Vad hemskt , sa han då.

Glädjen över segern i kvartsfinalen mot Ryssland blev kortvarig för Andreas Salomonsson, som var totalt ovetande om Peter Forsbergs svåra skada.

Kort innan sjunde och avgörande matchen mot Los Angeles natten till torsdag, svensk tid, pratade han med ”Foppa” på telefon.

– Sedan dess har jag inte hört av honom. Visste bara att Colorado hade vunnit med 5–1, säger en chockad Andreas Salomonsson.

”Otäckt när sånt där händer”

Han står i spelarkorridoren en halvtimme efter slutsignalen och glädjen över segern förvandlas till oro när Sportbladet berättar om skadan.

– Är det säkert att det inte är nån fara för hans liv? Nähä, var skönt. Det är otäckt när sånt där händer. Fredrik Olausson höll det ju på att gå illa för när han råkade ut för samma sak, säger Salomonsson.

Han och ”Foppa” är bästa kompisar.

Flera gånger i veckan pratar de med varandra på telefon och på somrarna – under ledigheten – umgås de nästan dagligen.

Gänget från Ö-vik håller ihop

– Vi är ett gäng som håller ihop hemma i Ö-vik. Det har vi gjort i många år nu och vi brukar ha jäkligt kul, säger Andreas Salomonsson.

Och fortsätter:

– Vet du nån som vet vilket sjukhus han ligger på, om man kan komma i kontakt med honom? Annars får jag ringa hem, jag tror mig veta vilka som har koll på honom.

Andreas Salomonsson konstaterar att ishockeyn måste komma i andra hand för Peter Forsberg just nu.

”Viktigast att han blir frisk”

– Att säsongen är slut är givetvis tråkigt för honom, men det viktigaste är ändå att han blir frisk och inte får några men av det där, säger Andreas Salomonsson.

Sedan ursäktar han sig och försvinner bort i korridoren i Kölnarena. ”Salle” ska ringa hem till Örnsköldsvik och ta reda på hur det är ställt med bästa kompisen Peter Forsberg.

Segerglädjen blev kortvarig för honom.

Patrik Thornéus