Svensken hjälte i All Star-finalen

HOCKEY

TAMPA. Rickard Rakell blev svensk All Star-kung i natt.

Han gjorde två mål, och stod dessutom för en assist, när Pacific Division-laget vann den avslutande matchen mot Erik Karlssons Atlantic-dito i Tampa.

– Det satt inte dumt. Jag känner att jag fått ny energi under den här helgen, säger Anaheim-stjärnan efter 5-2-segern.

Det var det kanske inte så många som räknat med, men All Star-finalen mellan Pacific Division och Atlantic Division i Amalie Arena i centrala Tampa utvecklades till Rickard Rakell Show.

Han gjorde själv 1-0 redan efter 59 sekunder, spelade sedan fram till ett mål signerat Drew Doughty och var sedan den som definitivt dödade matchen med 5-2-baljan

– Jag tycker jag kände mig lite tafatt i den första matchen och missade för mycket chanser, så det var skönt att få in ett riktigt fult mål direkt i början av finalen. Sedan flöt det bara på, säger den 24-årige stockholmaren när vi träffar honom efteråt.

Briljerade med rivalerna

Det gjorde det. ”Rocket Ricky” såg ut att trivas väldigt bra med LA Kings-duon Anze Kopitar och Drew Doughty – vanligtvis bittra rivaler till alla Anaheim-ankor.

– Ja, man får lägga undan rivaliteten såna här gånger, det är ju egentligen två väldigt sköna killar och lätta att spela med när det är så här stora ytor, särskilt som jag mött dem så många gånger och vet hur de agerar, fortsätter han. 

Nu är det dags att återvända till vardagen och kampen om en slutspelsplats i västra konferensen – och det gör den blågule All Star-kungen med förnyad vigör.

– Ja, även om det varit mycket den här helgen känner jag att jag fått ny energi, det ska bli roligt att återförenas med laget och börja spela riktiga matcher igen 

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Rakell firar med Drew Doughty.

Bott hos Hedman

Även Arizona-backen Oliver Ekman-Larsson ingick i mästarlaget – och det är han glad för. 

– Ja,  jag tar alla segrar jag kan få just nu, säger han med ett snett leende.

– Nä, allvarligt. Jag ska inte kasta mina lagkamrater under bussen, men det är klart att det varit skönt att komma hit och få ett kvitto på att, jo, jag kan fortfarande spela med de stora grabbarna.

Erik Karlsson, en av backarna hos det förlorande Atlantic-laget, blev utan poäng i finalen, men stod för tre assist i ”semin” mot Henrik Lundqvists Metropolitan-gäng.
Dessutom fick han ett mål bortdömt för offside.

– Ja, flinar han, är det inte typiskt? Jag gör ju inte så många mål längre, så jag ville verkligen ha det.

”Piraten från Landsbro” tycker ändå att helgen i västra Florida varit fantastiskt lyckad.

– Jag tycker alltid det är roligt på All Star Weekend, men det var extra kul för att det var här i Tampa. Jag har bott hemma hos Victor Hedman, en gammal vän som jag inte hinner träffa så mycket till vardags, och har haft otroligt kul.

För All Star-segern får de elva spelarna i Pacific-laget dela på en miljon dollar – motsvarande cirka åtta miljoner kronor.

Canucks-rookien Brock Boeser, som utsågs till helgens MVP, får dessutom en sprillans ny bil att med sig hem till Vancouver.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL