Landeskog: ”Aldrig varit med om det”

Åttonde raka segern för stekheta Colorado

HOCKEY

NEW YORK. För ett år sedan var de i praktiken redan borta ur slutspelsdiskussionen vid den här tidpunkten i grundserien.

I natt tog glödheta Colorado Avalanche åttonde raka segern – och stormar uppåt i tabellen. 

– Jo, det är viss skillnad. Jag har överhuvudtaget aldrig varit med om att vinna åtta raka matcher i NHL. Självfallet är det här väldigt roligt, säger Gabriel Landeskog till Sportbladet efter 5-3-segern mot San Jose.

Snacka om scenförändring. 

På en halv säsong har Avalanche förvandlats från hopplös, förnedrad tabelljumbo till ligans hetaste lag – ett sådant som vinner åtta raka matcher och ser ut som en självklar playoff-utmanare. 

– Förra året hade vi 20-25 poäng upp till strecket i mitten av januari och var ju borta. Det var verkligen mardröm, säger Gabriel Landeskog på telefon från Denver.

– Nu är det milt sagt annorlunda. Men vi var väldigt sugna på revansch inför den här säsongen och ville verkligen visa att vi är ett annorlunda lag i år. Det tycker jag vi gjort nu. 

”Jag har aldrig varit med om det”

Ja, faktum är att hockeykrigarna från Klippiga Bergen inte vunnit åtta raka matcher sedan säsongen 2005–2006.

– Precis, jag har aldrig varit med om det i NHL för egen del och självfallet är det väldigt roligt, fortsätter ”Gabbe”.

– Vi spelar dessutom riktigt bra, även fast det kanske var lite si och så i just den här matchen, mot Sharks. Det är så kul att se, att ju mer framgång vi får, desto mer växer självförtroendet i hela laget.

Särskilt mycket av den varan verkar finnas hos den förstakedja den svenske kaptenen själv bildar med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

”Vi producerar mycket”

MacKinnon – en av ligans allra hetaste just nu – stod i natt för två mål och en assist, Rantanen för ett mål och två assist och Gabriel för en assist.

– Ja, det går bra, vi producerar mycket och ser samtidigt till att ta defensivt ansvar. Men vi har också fått spela ihop sedan början av november och jag har alltid sagt att om man får chansen att utveckla kemi med samma  kedjekamrater under längre tid, då blir det bra.

– MacKinnon? Vi har ju hela tiden vetat vad han för potential men nu får han verkligen ut allt av den. Han är så het som man kan vara.

Även Carl Söderberg är mitt uppe i en utmärkt säsong och stänkte in sitt tionde mål för säsongen mot Sharks. 

– Carl har varit riktigt, riktigt bra. Han inte bara gör mål, han spelar lysande hockey över hela isen, berömmer landsmannen Landeskog.

– Det är roligt att se, för han var väldigt besviken och missnöjd efter förra säsongen. Han, och många med honom, har revanscherat sig nu.  

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM