Rena kollapsen – ”gamla” Modo tillbaka

Foto: BILDBYRÅN
Vita hästen vann mot Modo.

Jag var inne på att kalla Modo vändningarnas mästare, sedan de vunnit sex raka och vänt underlägen i fem av dem.

Då kom rena kollapsen borta mot Vita Hästen.

”Gamla” Modo var tillbaka igen.

Modo har ju gått som tåget den här säsongen, återuppväckta efter två tunga säsonger långt från strålkastarljuset och där ö-viksborna fått vända på tidningen för att se sitt lag i topp.

Men mot Vita Hästen spårade de ur totalt.

Laget som vänt 0-2 till 4-2 borta mot Karlskorna, 0-2 till 4-3 mot Tingsryd hemma, förvandlat 1-2 till 3-2 mot BIK Karlskoga i Nobelhallen och nu senast 0-2 till 4-3 mot Västerås i Fjällräven Center.

Det var inte fel att kalla dem vändningarnas mästare ens efter en period borta mot Vita Hästen den här kvällen, då 0-1 blivit till 2-1 i sista minuten.

Då rasade allt.

En snabb kvittering i andra perioden och några Modo-utvisningar senare hade östgötarna vunnit perioden med 4-0.

Bara att hylla Vita Hästen

Det är bara att hylla Vita Hästen och tränaren Leif Strömberg för den uppvisningen.

Och jag tror det kan ha varit bra för Modo och Björn Hellkvist att bli påminda om sin egen dödlighet.

Modo hade ju bara förlorat en enda match tidigare - borta mot AIK - och var höjda till skyarna. Jag ska väl erkänna att jag själv inte varit helt oskyldig i det fallet, men jag tror inte att det här är början till något större fall för ångermanlänningarna, som trots allt vann skotten med klara 42–23.

Det var bara en dålig dag.

En väldigt dålig dag.

Det var det inte för Leksand.

Och succé igen för Anton Karlsson som vikarierar i förstakedjan mellan Oskar Lang och Thomas Valkvae-Olsen, då ordinarie Linus Persson är hemma och väntar på att bli pappa.

Anton gjorde ett hattrick då leksingarna slog Almtuna borta med 6–2.

Dessutom hade han en assist i senaste bortasegern mot Pantern (4-1).

Han är förvandlad till rena skyttekungen.

Där ser man vad den bra omgivning betyder. Utan att ta ifrån Anton något.

Men det är bra för serien att Leksand hakar på i toppen.

Jag var väldigt besviken på Leksand efter hemmaförlusten mot Oskarshamn (1-5), då de såg ut att tappa mark och inleda lika bedrövligt som i fjol.

De behövs där i toppen för att göra Hockeyallsvenskan så het som jag hoppas att den blir den här vintern.

Dramatik i Västerås

Det tightades ju till ordentligt i toppen den här kvällen, då BIK Karlskoga piskade upp överraskningen Oskarshamn borta med 4-1 och AIK tog tillbaka serieledningen efter en dramatisk match borta mot Västerås.

Där kvitterade Västerås med bara 38 sekunder kvar i spel sex mot fem i en match som gick till straffar.

Och AIK lyckades vinna efter att ha förlorat tre raka straffläggningar tidigare under säsongen, då Eric Castonguay grundlurade Marcus Dahlbom och lyfte in. pucken i tom kasse. Riktigt läckert.

Och medge att Hockeyallsvenskan är en rolig serie. Det känns betydligt mer uppåt i andradivisionen än i SHL, som kämpar med sin image just nu och där både domarbasen Ulf Rönnmark och vd:n Jörgen Lindgren fått sparken den här säsongen.

SHL ska försöka dra igång en charmoffensiv för att få tillbaka lite av förtroendet, men det är en lång uppförsbacke innan de är där.

Samtidigt fortsätter Hockeyallsvenskan att charma och lyfta som varumärke och jag undrar om de någonsin varit närmare SHL än just nu. Det är heta matcher, häftiga svängningar, massor av mål och kul för publiken.

Elva mål i Västerås, nio när Karlskrona slog Björklöven borta med 5–4, nio i Norrköping där Vita Hästen vann med 6–3 till slut.

avMats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM