Svensken ”petad” i natt – kan bytas bort

Och Ottawa vilade stjärntrion i mötet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Även Marcus Johansson ser ut att vara på väg att bli trejdad vilket ögonblick som helst.

New Jersey höll honom utanför laget i nattens jumbofinal mot Ottawa – för att skydda honom inför stundande affär.

– Vi hanterade den distraktionen bra, säger coachen John Hynes efter det som blev en 4-0-seger.

Det togs många sådana strikt affärsmässiga beslut i Newark i natt.

Devils satte alltså svenske veteranen Marcus Johansson på läktaren – och Ottawa gjorde likadant med hela stjärntrion Matt Duchene, Mark Stone och Ryan Dzingel.

Varför?

Trejder är nära förestående och klubbarna vill inte riskera att spelarna skadas innan de alla affärer är genomförda.

– Båda lagen behövde hantera samma slags distraktioner och vi gjorde det bra, säger Devils-coachen John Hynes till nhl.com.

– Vi tog oss samman och var redo att spela.

”Allt jag kan göra”

För Senators blev det dock omöjligt att prestera på nödvändig nivå utan de tre största offensiva stjärnorna. De blev tillplattade med 4-0.

– Vi känner alla till omständigheterna och det är bara att anpassa sig. Jag fick besked under sena eftermiddagen att våra tre killar inte skulle vara med och jag försökte coacha de jag hade tillgång till. Det är allt jag kan göra, säger Senators-tränaren Guy Boucher.

Exakt när de aktuella trejderna blir av, och var exempelvis Marcus Johansson hamnar, är inte känt ännu.

Men snart vet vi.

Rasmus Dahlin fortsätter samla på sig poäng som ingen back-rookie sedan Bobby Orrs och nuvarande coachen Phil Housleys dagar.

I natt svepte han in ett skott på självaste Tampa-målisen Andrej Vasilevskij – och är därmed uppe i sammanlagt 33 poäng (7+26).

Den här gången räckte målet dessutom till en poäng Buffalo sannerligen behövde. Nikita Kutjerov kvitterade visserligen i andra perioden – och sprängde därmed, som förste spelare i år, 100-poängsgränsen. Men 1-1 stod sig sedan till slut och först efter straffavgörande kunde serieledarna skaka av sig de jagande gästerna.

Carolina är tillbaka på rätt sida slutspelsstrecket. De låg illa till när de tappade 2-0-ledning i andra perioden borta mot Florida , men i tredje kom de tillbaka och vände till 4-3-seger. 

Därmed petar de ner Columbus Blue Jackets i klungan.

Philadelphias förhoppningar om att kunna ikapp slutspelslagen fick sig en rejäl törn under natten – av Brendan Gallagher. Han gjorde ett hattrick och ledde Montreal till 5-1-seger hemma i Bell Centre.

Det gick inte mycket bättre för det andra Pennsylvania-laget, Pittsburgh. De blev nollade av gamla finalmotståndaren San Jose hemma i PPG Paints. 0-4 skrevs siffrorna till. Erik Karlsson bidrog med en assist – sin 42:a för säsongen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!