Bäckström tvåmålsskytt: ”Har en bra känsla nu”

avPer Bjurman

NEW YORK. Washington Capitals trivs inte i dagsljus, men lyckades efter viss möda vinna söndagens matiné mot ett emotionell skakat New York Rangers – och tvåmålsskytten Nicklas Bäckström tycker ändå att det börjar kännas som det ska för regerande mästarna.

– Ja, jo, jag tycker vi är ett stabilt lag och vi spelar bättre och bättre, säger han till Sportbladet efter 6-5-segern.

Det är en gammal sanning det där – att Capitals reagerar på dagsljus på ungefär samma sätt som vampyrer.

De har mycket svårt att vakna i tid och klarar bara att vinna sina matinéer med stor möda.

Mötte skärrat Rangers

Så var det även denna söndag. Trots att New York Rangers befinner sig i ännu en nedmonteringsfas och var direkt skakat efter lördagens Mats Zuccarello-trejd var det först efter en närapå fullbordad övertidsperiod Evgeni Kuznetsov kunde fösa in den avgörande 6-5-pucken. 

– Jo, skrockar Nicklas Bäckström på telefon från den amerikanska huvudstaden, 20.00-matcherna.

– I dag blev det väldigt mycket fram och tillbaka och till slut onödigt dramatiskt. Men vi vann och då är det ändå okej. Det är viktigt att samla på sig så mycket poäng som möjligt nu när vi börjar närma oss sista delen av grundserien.

”Bäckis” var själv i fin form och gjorde två mål – och hade läge även på hattrick, när han kom fri och satte pucken i ribban bakom Henrik Lundqvist.

– Mm, där trodde jag att jag hade honom, fortsätter han.

– Men det har gått rätt trögt med poängproduktionen för min del ett tag så det var skönt bara att jag fick lite utdelning.

Foto: Nick Wass / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Värvat Hagelin: ”Otroligt kul”

Den 31-årige stjärncentern tycker att mästarna är ungefär där de ska vara den här tiden på året och har en bra känsla inför grundseriespurten.

– Ja, jag tycker vi är ett stabilt lag och vi spelar bättre och bättre. Vi får se om det händer något mer i truppen innan måndagens deadline men jag har en bra känsla just nu.

Lite har redan hänt. Precis innan den gångna helgen fick ju ”Bäckis” en ny landsman till lagkamrat: Carl Hagelin.

– Ja, otroligt roligt. Det är en väldigt bra kille och en lysande hockeyspelare. Det vet ju vi här som mött honom så många gånger när han spelade med Rangers och Penguins, säger Nicklas.

– Han har sett väldigt hungrig och pigg ut de här matcherna han spelat med oss, det kommer bli kanon med hans speed och energi.

Mika Zibanejad stod för två nya assist för Rangers och Lias Andersson för en – medan Andre Burakovsky bokfördes för en för vinnarna.

ARTIKELN HANDLAR OM