Uppgifter: Alla spelare kan lämna – i protest

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Tränaren Marcus Norell fick sparken.

Nu hotar hela spelartruppen att lämna Tyringe Hockey, enligt Expressen.

– Vi står fortfarande bakom Mackan till hundra procent, säger lagkaptenen Viktor Sundström till tidningen.

Foto: Bildbyrån
Arkivbild Tyringe Hockey

Det går tungt för Tyringe Hockey. Laget slutade på tionde plats i den södra hockeyettan och i torsdags kom beskedet att tränaren Marcus Norell får sparken.

Ett besked som rört upp känslorna i truppen.

Nu rapporterar Expressen, som hänvisar till lagkaptenen Viktor Sundström, att mer eller mindre hela spelartruppen vill säga upp sina kontrakt.

”Hade ett hätskt möte”

Något som ska ha kommit upp till ytan när spelarna fick reda på Norells avgång under ett möte i torsdags.

– Vi står enade som lag, alla tycker och tänker samma. Vi stöttar Mackan till 100 procent. Alla är på samma nivå i laget, vi hade ett hätskt möte med styrelsen, säger Viktor Sundström.

Han är en av alla som är oförstående till ledningens beslut.

– Vi fick förklaringen från styrelsen att han har samarbetssvårigheter. Då är det endast med styrelsen då. Vi har varit ute i tidningen bara för någon vecka sedan där vi försvarade Marcus. Han krigar för oss och hela föreningen. Jag har aldrig träffat någon med så mycket klubbkärlek, säger Sundström, och understryker att han är ”orolig för klubbens framtid”.

”Oerhört besvikna”

– Funkar det så här, då vet jag inte vem som vill gå till Tyringe nästa säsong. Det är en väldigt ovan situation. Ingen som är inblandad i det här har varit inblandad i något liknande innan. Det brukar väl vara att man inte står bakom tränaren, och nu är det tvärtom. Vi är oerhört ledsna och besvikna på att styrelsen tagit det här beslutet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey