Forwardens övergång säkrar BIK Karlskogas elitlicens

Foto: Johan Bernstr m / BILDBYR N
Carl Persson, numera i Karlskrona.

avAdam Borg

HOCKEY

Forwarden Carl Persson blev under onsdagen klar för Nashville i NHL.

Övergången får BIK Karlskoga att jubla som tack vare övergångsersättningen nu klarar elitlicensen.

– Det är som en skänk från ovan, säger klubbens ordförande Mats Boquist till NWT.

22-årige Carl Persson noterades för 24 poäng med Karlskrona i SHL under förra säsongen. Efter klubbens nedflyttning har forwarden ryktats bort från klubben och i går bekräftade NHL-klubben Nashville att de säkrat Perssons underskrift.

Och övergången får Perssons förra klubb, BIK Karlskoga, att jubla. Persson spelade för klubben i två säsonger innan han skrev på för Karlkrona i fjol. Tack vare ersättningen som Nashville måste dela ut till till klubbar som spelaren representerat de senaste fyra säsongerna, klarar klubben nu elitlicensen.

”Som en skänk från ovan”

Svenska Ishockeyförbundet har infört nya licenskrav som innebär att de hockeyallsvenska klubbarna måste redovisa 1,5 miljoner i eget kapital inför säsongen 2018–2019.

Tack vare Perssons övergång kommer nu föreningen få en ersättningssumma på minst 120 000 dollar enligt NWT. En summa som motsvarar över en miljon kronor. Med de pengarna har klubben nu säkrat elitlicensen inför kommande säsong.

Klubbens ordförande, Mats Boquist, var minst sagt glad över den oväntade inkomsten.

– Det är som en skänk från ovan. Det har ju aldrig hänt i klubbens historia... Att vi har varit med och fostrat en NHL-spelare två år i rad, säger Boquist till NWT.

Hade behövt sponsorinkomster

Hade inte klubben fått in den här ersättningen hade man behövt vända sig till sponsorer för att få ihop elitlicensen.

– Jag tror att vi hade fått ihop det i vilket fall, men vi hade behövt kannibalisera på något. Vi kanske hade behövt få sponsorer att ställa upp, men då hade vi kanske missat en senare intäkt i stället. Det här blev mycket bättre, säger Boquist.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM