Södertälje värvar från SHL

avErik Wallskog

Publicerad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I går lämnade Marcus Fagerudd Djurgården.

I dag presenterades den finske backen som Södertäljes senaste värvning.

– Det är en anrik förening med bra fans och det ska bli roligt att vara med på resan, säger Fagerudd till klubbens hemsida.

Efter att ha inlett den förra säsongen i Djurgården blev Marcus Fagerudd utlånad till Mora. I går bekräftade Stockholmsklubben att man, gemensamt med Fagerudd, kommit överens om att bryta finnländarens kontrakt trots att ett år återstod.

Men 25-årigen behövde inte vara klubblös länge. Vid lunchtid på tisdagen presenterade Södertälje att man skrivit ett treårskontrakt med backen.

– Det känns kul. Det är en anrik förening med bra fans och det ska bli roligt att vara med på resan. Jag känner att jag stannat upp lite i min utveckling och nu vill jag ändra på det och tillsammans med klubben ta nästa kliv, säger Fagerudd till klubbens hemsida.

”Vilja att utvecklas”

Finnländaren har tidigare bland annat representerat Luleå och Asplöven i Sverige och den gångna säsongen blev det 7 poäng på 51 SHL-matcher.

– Marcus är en funktionell rightback med offensiva kvaliteter, bland annat innehållande ett bra skott. Han bär på revanschlusta från förra säsongen, men framförallt en vilja att utveckla sig själv och sitt spel, säger SSK:s huvudtränare Ulf Lundberg.

Björklöven värvar

På tisdagen presenterade även Björklöven ett nyförvärv. Alexander Hellström återvänder till Umeåklubben efter tre säsonger i Örebro.

– Vi har haft en dialog med Alexander under en längre tid och jag är glad över att vi i samtalen med Örebro kunde finna en lösning, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Hellström har skrivit på för tre år.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad: