Vilda festen – så firade Washington Stanley Cup-vinsten

avJacob Larsson

HOCKEY

Washington Capitals vann Stanley Cup efter 4–1 i matcher mot succélaget Vegas Golden Knights.

Och huvudstadslaget firade som sig bör – ända in på småtimmarna.

”När ljusen tändes vid fyra-tiden på morgonen dansade Jakub Vrana fortfarande i (Brooks) Orpiks retro-tröja”, skriver Washington Post som följde laget under festnatten.

När Washington Capitals bärgade sin efterlängtade titel var det många som ville att natten aldrig skulle ta slut.

Och festen startade redan på arenan efter att slutsignalen ljöd.

– Den här bucklan ska hem till oss och våra familjer. Det är något alldeles speciellt, skrek lagkaptenen Alexander Ovetjkin mitt i glädjeyran på isen.

Använde Stanley Cup-bucklan som glas

Efter någon timme med firande på isen följt av presskonferenser och intervjuer transporterades spelarna ner till ett hotell i centrala Las Vegas i två bussar för att fortsätta festen, berättar Washington Post.

Tilltugg och dryck förvandlades framåt midnatt till dansgolv och party, där discjockeyn Tiesto var en av de som underhöll de segerrusiga Capitals-spelarna.

Forwarden Jakub Vrana dansade hela natten lång i en retrotröja med lagkamraten Brooks Orpiks namn på ryggen och Tom Wilson använde Stanley Cup-bucklan som glas.

”Har förtjänat att lyfta bucklan”

Dessutom fanns troféns ägare, Phil Pritchard på plats. Pritchard reser runt med bucklan varje år och deltar således vid det vinnande lagets fester. Han passade på att skicka en hyllning till Alexander Ovetjkin.

– Jag har så klart sett det här firandet förut, men trots det är det så speciellt. Innan han (Ovetjkin) lyfte bucklan firade han med lagkamraterna. Han är en speciell spelare som förtjänat att lyfta bucklan, sa Pritchard.

På tisdag morgon, klockan 11.00 lokal tid, kommer den officiella paraden att hållas, där Stanley Cup-hjältarna tar emot fansens och stadens hyllningar.

Därmed finns det gott om tid kvar att fira.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM