”Säcken” och hans ersättare möts

HOCKEY

Men ”Säcken” ser ingen prestige i den situationen: ”Har inga funderingar om det”

Foto: Hans Särkijärvi.

Djurgården mot Frölunda.

Hans Särkijärvi mot sin efterträdare.

Men Dif-tränaren tycker inte att det finns någon prestige i att mätas med Robert Ohlsson i slutspelet.

– Det här handlar inte om personer, säger Särkijärvi.

I februari, mitt under säsongen, meddelade Djurgården att Hans Särkijärvi, 59, lämnar klubben efter säsongen – trots att det var han som tog Dif tillbaka till SHL och nu fört laget till dess första SM-kvartsfinal sedan 2011.

Hemligheten alla vet om

Stockholmsklubben har genomgått stora förändringar de senaste åren och att Särkijärvis ersättare blir Frölundas Robert Ohlsson, 41, är hockey-Sveriges kanske sämst bevarade hemlighet.

Ohlsson har varit Roger Rönnbergs assistent i Göteborgsklubben de tre senaste åren och tidigare har duon fört Juniorkronorna till ett JVM-guld.

Nu ställs Ohlsson mot sin nästa klubb i det heta kvartsfinalspelet. Hans Särkijärvi mot sin efterträdare.

Men ”Säcken” ser ingen prestige i den situationen.

– Jag har inga funderingar om det. Det är väl inte klart heller? Det är ju klart när det är klart. Vi ska slå Frölunda, det är vad det handlar om. Inte om personer eller tränare. Varken Roger eller Robert, säger Särkijärvi.

”Inne i skiten redan”

Han tycker att laget har spelat fyra jämna fajter mot Frölunda under säsongen.

– Vi ska göra match av det här också. Det är serietvåan vi möter, har respekt för det, men samtidigt är vi inne i skiten redan, säger Hans Särkijärvi och pekar på att Djurgården kan ha fördel av att redan ha spelat tre täta matcher i åttondelsfinalen.

– Vi har fått träna på att få in vårt unga lag i den här typen av spel. Det behöver vi för att lära oss vad vi ska göra och inte ska göra.

ARTIKELN HANDLAR OM