Ingen avstängning för Marcus Sörensen

HOCKEY

Marcus Sörensen anmäldes till disciplinnämnden för tacklingen på Ryan Lasch.

Men disciplinnämnden stänger inte av Djurgårdsspelaren.

”Av filmsekvenserna framgår att kraften i tacklingen initialt träffar motspelaren på kroppen”, skriver nämnden i sin motivering.

Foto: Rönnberg och Sörensen.

Djurgården tog en tung seger mot Frölunda hemma på Hovet igår.

Men efterspelet kom till stor del att handla om den tackling som Marcus Sörensen sänkte Ryan Lasch med – och vars bråkiga efterspel ledde till powerplay för Djurgården där matchen avgjordes.

–  Det är precis det här vi vill få bort från svensk ishockey. Han tittar på Lasch och fullföljer rakt in. Det är inte vackert, sa Rönnberg och Ryan Lasch fyllde i:

–  Ibland missar domarna, det är ingen big deal. Det händer. Det är därför Disciplinnämnden finns. De kan titta tillbaka på matcherna, de kan fixa det – och det har de gjort hela säsongen. Jag har full tilltro att de fixar det rätta beslutet.

”Tacklingen inte riktad mot huvudet”

I förmiddags kom beskedet att situationsrummet anmält tacklingen till disciplinnämnden – som nu alltså bestämt sig för att fria Marcus Sörensen.

”Av filmsekvenserna framgår att kraften i tacklingen initialt träffar motspelaren på kroppen och att därefter huvudet/nacken på motspelaren vidrörs. Enligt nämndens bedömning ger utredningen inte stöd för annat än att merparten av kraften träffat motståndaren på ett tillåtet sätt (jfr. även regel 122). Av utredningen framgår inte heller att tacklingen är riktad mot huvudet.  Nämnden finner med hänsyn härtill inte skäl att frångå matchdomarnas bedömning och lämnar anmälan utan bifall.”, motiverar nämnden.

Det innebär att Sörensen är redo att spela mot Frölunda på bortaplan i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM